HAARLEM LEGT OOK DS OVER DE KNIE

Luc Nijholt van Haarlem neemt de bal met de borst mee. Links Rene Notten, die de lange reeks nederlagen van DS'79 ook niet kan onderbreken.
Het beschamend slechte DS'79 heeft runner up Haarlem, de laatste weken bijzonder goed in vorm met als onbetwist hoogtepunt de schitterende uitoverwinning op Ajax, geen strobreed in de weg gelegd om de positie op de ranglijst opnieuw te versterken. Trainer Hans van Doorneveld, vooraf bang dat de vermoeienissen van afgelopen zondag de spelers nog in de benen zou zitten, mocht met plezier constateren, dat de Dordtenaren het hoofd reeds in de schoot gelegd hebben.

Zwak
„Behoudens de eerste tien minuten, toen de spelers qua instelling nog met hun hoofd bij Ajax waren, hebben we de wedstrijd freewheelend naar een goed einde kunnen brengen. DS was dan ook erg zwak, de jongens dachten na afloop, dat het een oefenwedstrijdje geweest was", meende Hans van Doorneveld. Zijn rood-blauwe brigade behoefde dan ook geen enkele extra inspanning te leveren om DS met 0-4 langs de kant te zetten. Zelfs kon Haarlem het zich permitteren om de laatste tien minuten met tien man uit te spelen om de licht geblesseerde Joop Böckling te sparen voor de komende weekeinde. De beide wisselspelers waren namelijk al opgebruikt.

Moeiteloos
Door de moeiteloze overwinning aan de Krommedijk rukte Haarlem op naar de vijfde plaats op de ranglijst, terwijl de Noord-Hollandse ploeg zich mentaal bovendien ook al oppept voor de ontmoeting met Feyenoord in de halve finales om de KNVB-beker, volgende week woensdag. De Dordtenaren, met een fantasieopstelling in het veld verschenen, omdat Hans Dorjee het niet meer ziet zitten en al vast wil bouwen aan volgend jaar, hebben welgeteld tien minuten hun best gedaan. Vooral de hangende linkerspits Bert Bartelings mocht even uitrazen voor hij door Keith Masefield aan banden werd gelegd. Toen kreeg Haarlem echte greep op het spel en bekroonde het tactisch en individueel overwicht met een treffer van Verkaik kort voor rust, 0-1. Direct na de pauze besliste Piet Keur de wedstrijd simpel. Dat hij en Joop Böckling daarna de stand nog naar een meer gerechtvaardigde score trokken, was alleen voor de statistieken nog van belang. „De ouderen in de ploeg laten het afweten, de jongeren kunnen het niet alleen", aldus Hans Dorjee.
[Lees ook: Piet Keur, keurmeester]
[Lees ook: DS'79 gunt Haarlem 'leuke oefenpartij']
[Lees ook: DS'79 berust in degradatie]