EERSTE ZEGE DS'79 IN EIGEN HUIS
DS'79 heeft eindelijk de smaak van de eerste overwinning in eigen huis geproefd. Een spijkerhard werkend DS versloeg in een vierpuntenduel Volendam met 2-0, door treffers van Peter Matena en Hakim Braham. Een puur op de aanval spelend DS kreeg in het eerste kwartier al vier reële scoringskansen, maar het moest tot de 35e minuut wachten voor Matena de score open brak met een schitterend doelpunt. De niet aflatende ijver van de thuisclub werd in de extra tijd van de eerste helft beloond met een tweede treffer, waarbij Hakim Braham de excellerende doelman Frans Hoek passeerde. Hoewel DS, dat tot het laatste fluitsignaal geen gas terug nam, ook in de tweede helft een aantal goede mogelijkheden kreeg, liet het de 3500 toeschouwers verder tevergeefs wachten. Op de foto kopt Peter Matena (liggend) de bal achter Frans Hoek.