DS FEEST TE VROEG
Terwijl SC Cambuur zaterdagavond van de troon werd gestoten, toen leek DS'79 voorbestemd om hem over te nemen.
Volendam heeft er een behoorlijk stokje voor gestoken, want DS ging aan de boorde van het Ijsselmeer met 2-1 ten onder.
Een zure zaak voor DS, dat na de gelijkmaker (1-1) in ieder geval uitzicht had op een kostbaar punt. Binnen een minuut werd ook die illusie verstoord.
Terwijl DS nog nafeestte over de gelijkmaker, joeg Helling de bal voor de tweede maal achter de overigens voortreffelijke doelman Jaap Bloem.
Scheidsrechter Blankenstein werd tijdens het duel getroffen door een bal, na een hard schot van Anne Evers. In de rust, liet hij zich vervangen, maar hij deelde daarvoor wel drie gele kaarten uit.
DS'79 tekent in ieder geval voor de gele kaart die Niels Overweg kreeg, protest aan bij de KNVB.