NIEUWS

 

FC DORDRECHT VERLIEST OEFENDUEL 29/05/2004
FC Dordrecht heeft het oefenduel tegen de Nederlandse Antillen verloren. Op het veld van DVS'33 in Ermelo werd het 2-1 voor de Antilianen. FC Dordrecht speelde met spelers uit het 1e en 2e elftal. Ook speelde er 2 op proef zijnde spelers mee. Dit waren Lion Ramos (Linksback afkomstig van RKC) en Jeffrey Peek (spits uit het amateurvoetbal). De eindstand van de wedstrijd was overigens bij rust al bepaald. De openings goal werd door een Dordrecht speler gemaakt, maar kwam op naam van de Antilianen. Regillio Nooitmeer raakte een voorzet van Giovanni Francken ongelukkig aan, waardoor de bal achter zijn eigen keeper verdween. Vlak daarna scoorde de tegenstander wel op eigen kracht. Shalimar Jones schoot met een afstandschot de Antillen naar een 2-0 voorsprong. De nederlandse Antillen hadden daarvoor al wat kansen gehad om verder uit te lopen, maar mistte net zoals FC Dordrecht scherpte voorin. FC Dordrecht zelf had pas in de 24e minuut de eerste goede aanval. Mark Bevaart scoorde hieruit de aansluitingstreffer. In de tweede helft hadden beide ploegen wat kansjes, maar werd ook het spel mede door de vele wissels rommelig. Halverwege de tweede

helft verscheen er een heuse streaker op het veld, maar die verliet uit zijn eigen weer het veld.
Opstelling FC Dordrecht: Marc Hoogervorst, Regillio Nooitmeer (Bart van Muyen), Dennis van der Pennen, Dave van der Meer (Arie Lock), Lion Ramos (John den Dunnen), Michael van Dommelen, Melvin Boer, Mark Bevaart, Jeffrey Peek (Johan Versluis), Arjan van der Laan en Rachid el Khalifi.


FC DORDRECHT OEFENT AANSTAANDE ZATERDAG TEGEN DE ANTILLEN 25/05/2004
FC Dordrecht speelt aanstaande zaterdag de allerlaatste wedstrijd van het seizoen. In Ermelo wordt er geoefend tegen het nationale elftal van De Antillen De Antillen worden getraind wordt door Pim Verbeek, de broer van FC Dordrecht trainer Robert Verbeek, voor hun is deze wedstrijd een belangrijke voorbereiding op hun volgende WK-kwalificatiewedstrijd. De wedstrijd zal daarom ook live te zien zijn op de Nederlandse Antillen. Kaarten voor deze wedstrijd kunnen nog steeds gekocht worden in de voorverkoop op de administratie van FC Dordrecht. De wedstrijd wordt gespeeld op het terrein van DVS’33, gevestid aan de Sportlaan in Ermelo. Na de wedstrijd hebben de spelers van FC Dordrecht vakantie. De eerste training van het nieuwe seizoen zal zijn op 05 juli.

Foto: Regillio Nooitmeer gaat het duel aan met reserve keeper Gertjan Melaard. Michael van Dommelen kijkt toe.


RUI MONTEIRO 25/05/2004
Vandaag kwam Rui Monteiro even langs aan de Krommedijk om alvast kennis te maken met een aantal van zijn medespelers voor volgend seizoen, want zoals bekend zal Rui vanaf aankomend seizoen weer spelen voor FC Dordrecht. Monteiro is weer terug in Nederland na een avontuur in het Portugese betaalde voetbal. De snelle linksbuiten keerde wel terug met een knieblessure, maar verwacht daar niet al te veel problemen mee hebben. De internet redactie van FC Dordrecht profiteerde gelijk van zijn bezoek, en portretteerde de middenvelder gelijk even in het FC Dordrecht shirt.

BESTEL EEN SEIZOENKAART 25/05/2004
Het bestelformulier voor een seizoenkaart voor volgend seizoen is vanaf de site te downloaden. Het enigste wat u moet doen voor een vaste plaats in het GN Bouw stadion is het uitprinten en opsturen naar FC Dordrecht.


FC DORDRECHT ANNO 1972 23/05/2004
De resultaten waren niet bepaald opzienbarend, maar het was begin jaren zeventig niettemin aangenaam om voetballer te zijn van FC Dordrecht. 'Dat kwam voor een groot deel door Bob Janse', vertelt Frans Struis, middenvelder van de ploeg. 'Bob had een grote dosis humor. Hij liep werkelijk áltijd met een grijns op zijn gezicht. Je wist op het trainingsveld vaak niet of hij je nu in de maling nam of niet. Ik kom Bob nog weleens tegen en nog stééds heeft hij die glimlach.' Het streven van de Rotterdamse trainer was dan ook in de eerste plaats 'gezelligheid' in de groep te brengen. 'Ik probeerde er één familie van te maken', vertelt de inmiddels 84-jarige Janse. 'Dat was mijn sterke punt, alhoewel je er in iedere groep wel een paar 'luizenpoten' tussen hebt zitten.
Lees hier het hele artikel.

WORDT LID VAN DE SUPPORTERSVERENIGING 22/05/2004
De supportersvereniging van FC Dordrecht is op zoek naar nieuwe leden. Met een lidmaatschap steunt u de supportersvereniging en daarmee ook FC Dordrecht en dit alles voor slechts € 10 per seizoen. Voor twee personen van een gezin of samenwonenden (dus 2 op 1 adres) dan ben je samen al voor €15 lid. Een lidmaatschap kent een hoop voordelen. Zo krijgt u korting in de fanshop, uw ontvangt regelmatig de nieuwsbrief, korting op busreizen naar uitwedstrijden, jaarlijks een afsluitende barbeque en nog veel meer. Enthousiast geworden? Print het dan hier gelijk het aanmeldingsformulier uit, vul het in en stuur het vandaag nog op.

VOORBEREIDING FC DORDRECHT 20/05/2004
Natuurlijk zal ook FC Dordrecht ter voorbereiding op het nieuwe seizoen een aantal oefenduels spelen. De selectie van FC Dordrecht begint op maandag 5 juli met de eerste training. De eerste oefenwedstrijd is traditioneel tegen HSSC'61 in Hei en Boeicoop (10/07). Vier dagen later staat ADO/Den Haag op het programma (14/07) en op zaterdag 17/07 wordt er geoefend tegen RKC Waalwijk. In de derde week van de voorbereiding staan Jong Heerenveen (21/07) en TOP Oss (24/07) op het programma. Ook wordt er nog gespeeld tegen Roda JC (27/07) en er wordt afgesloten tegen ASWH (31/07). Binnenkort komt het hele schema op de site, met de plaatsen en de tijden. De 1e ronde van de amstelcup staat gepland op zaterdag 7 augustus en op di 10 augustus. De competitie begint op vrijdag 13 augustus.

FC DEN BOSCH KAMPIOEN EERSTE DIVISIE, FC zWOLLE DEGRADEERT 16/05/2004
FC Den Bosch is afgelopen vrijdag kampioen geworden in de gouden gids divisie. De beslissing om het kampioenschap viel pas in de laatste spannende competitieronde. Zowel Den Bosch als Excelsior maakte in de laatste ronde nog kans op directe promotie, maar omdat Excelsior gelijk speelde tegen Helmond Sport en FC Den Bosch won van Veendam met 3-2 kwamen beide ploegen op een gelijk aantal punten uit. FC Den Bosch wint eindelijk de strijd met een beter doelsaldo. In de Holland casino eredivisie verloor FC Zwolle vandaag de strijd om degradatie. Door dat FC Volendam en Vitesse wonnen degraderen zij direct. Volendam en Vitesse moeten hun hagje zien te redden middels de na-competitie.

SCHAPENKOPPENTOERNOOI WEDEROM EEN GROOT SUCCES 15/05/2004
Zaterdag werd tradioneel het schapenkoppentoernooi van de businessclub gespeeld. Dit toernooi is voor de leden van de businessclub, en strijden ze tegen elkaar om de prijzen. Dit jaar deden mee: Deloitte, ABN/Amro bank, Trust international (2 teams), Ballast Nedam bouw, Cannons Health club, kamer van koophandel R'dam, Cooking-n-Catering bv, Z-press, Pricewaterhouse Coopers, De Kwaasteniet BV, SSPB en Scarlet FC. Tijdens er toernooi werden er 6 tegen 6 gespeeld op half veld, de wedstrijdjes duurde 15 minuten. Er deden zelfs nog 2 selectie spelers mee, Dave van der Meer voor Z-press en Raphael Supusepa voor Trust 1. Er werd gespeeld in 2 poule's van 7 teams. De beide poule winnaars speelde uiteindelijk de finale. Die finale werd gespeeld door Pricewaterhouse Coopers en Trust International. En na een spannende finale was het Trust international die uiteindelijk de grote beker in de lucht mocht houden, zij wonnen met 3-0.
[Zie ook: fotoverslag]

NICKY VAN DER ENT STOPT MET BETAALD VOETBAL 15/05/2004
FC Dordrecht middenvelder Nicky van der Ent stopt met betaald voetbal. De Zwijndrechter verkiest een maatschappelijke carriere boven het leven als profvoetballer. Nicky zal daarom volgend seizoen terugkeren in de lesbanken, iets wat hij niet ziet te combineren met voetbal. FC Dordrecht vindt het erg jammer dat het talent afscheid neemt, maar respecteerd zijn keuze. Van der Ent wil zijn voetballoopbaan voortzetten bij een hoofdklasser. Nicky van der Ent speelde al vanaf de B-jeugd voor FC Dordrecht en had nog een contract tot het einde van volgend seizoen.

IVO ROSSEN NAAR GO AHEAD EAGLES 15/05/2004
Ivo Rossen verkast deze zomer naar GA Eagles. Ivo onderhandelde eerder ook nog met FC Dordrecht over een contract maar beide partijen konden het toen niet eens worden. GA Eagles legt de middenvelder voor 2 seizoenen vast.

FC DORDRECHT SLUIT AF MET GELIJKSPEL 15/05/2004
FC Dordrecht heeft ook de laatste wedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld. Zo eindigt het seizoen precies zoals het begon. De eerste wedstrijd van het seizoen werd er namelijk ook al gelijk gespeeld, toen werd het 1-1 tegen Eindhoven. De wedstrijd tegen TOP Oss draaide eigenlijk niet meer om het voetbal. Iedereen is met zijn hoofd al bij het volgende seizoen, en als er aan de wedstrijd van vanavond werd gedacht dan was het meer aan de spelers die afscheid namen. O.a. Ivo Rossen, Raphael Supusepa, Chima Onyeike, Serge van den Ban, Marc Hogervorst, Brutil Hosé, Leon van Dalen namen afscheid. Voor vele viel vooral het afscheid van Jermaine ‘’Sandje’’ Sandvliet en Leon van Dalen zwaar. Deze spelers lopen al járen mee aan de Krommedijk. Ook Juan Martinez speelde vandaag voor het laatst in het shirt van de Dordtenaren en hij nam gepast afscheid met een goal (zijn 1e in het betaalde voetbal) en een assist. Daarmee was de Argentijn ook overduidelijk de man of the match. De wedstrijd zelf was niet zo best, beide teams kwamen niet in de buurt van hun normale niveau. Zoals TOP Oss trainer ook na afloop zei; ‘’bij vele is het pijpje leeg’’. FC Dordrecht trainer Robert Verbeek kon dit alleen maar beamen. Des al niettemin had FC Dordrecht in de eerste helft wel de beste kansen.
Jermaine Sandvliet wordt na zijn publiekswissel bedankt door voorzitter Ad Heijsman
Vooral Hosé had FC Dordrecht diverse malen op voorsprong moeten zetten, maar zoals eigenlijk al het hele seizoen was Hosé niet scherp. Zelfs als de spits in de 12e minuut alleen op de keeper af mag gaan, weten de TOP Oss verdedigers hem in te halen en zijn schot te blokken. In de tweede helft wordt het niveau niet veel beter, ook al wordt er nog wel 4 maal gescoord. In de 53e minuut is het Juan Martinez die met een afstandschot FC Dordrecht op voorsprong schiet. De Argentijn schiet de bal met zijn linker in. Maar de voorsprong van FC Dordrecht is van korte duur, in de 59e minuut scoort Bezzai namens de bezoekers de (verdiende) gelijkmaker. Hij scoort via een vrije trap die getoucheerd werd door de muur. FC Dordrecht gaat uiteraard op zoek naar een goal en past mede daarom een spitswissel toe, Brutil Hosé verlaat het veld en voor hem in de plaats komt Chima Onyeike. Maar ook hem lukt het niet om te scoren, want het is weer TOP Oss die scoort. Gelegenheidspits Danny Guyt scoort na een voorzet van Bezzai de 1-2 binnen. Maar gelukkig maakt FC Dordrecht toch nog de gelijkmaker. Ook Ivo Rossen scoort in zijn afscheidswedstrijd, hij maakt de 2-2. Na afloop was trainer Robert Verbeek blij dat het seizoen erop zit, en keek hij met veel blijdschap uit naar het nieuwe seizoen.
[Lees ook: Afscheid met het hart]
[Zie ook: foto's]
Wedstrijdgegevens:
Datum: 14/05/2004
Stadion: GN Bouw stadion
Uitslag: 2 - 2
Scheidsrechter: Dhr. P. van Boekel
Toeschouwers: 1.000
Scoreverloop: 1-0 Juan Martinez (53), 1-1 Houssin Bezzai (59), 1-2 Danny Guyt (60), 2-2 Ivo Rossen (89)
Opstelling FC Dordrecht: Serge van den Ban, Bart van Muyen, Juan Martinez, Dennis van Pennen, John den Dunnen, Michael van Dommelen (Nicky van der Ent), Ivo Rossen, Rachid el Khalifi, Brutil Hosé (Chima Onyeike), Arjan van der Laan en Jermaine Sandvliet (Raphael Supusepa).
Opstelling TOP Oss: Budziak, Houssin Bezzai, Leon van Dalen, Dirk Schoofs, Mitchell Piqué, Wesley Zandstra (Bastin Verweij), Dennis v/d Berg, Dennis Iliohan, Danny Guyt, Marcel v/d Goot, Hubert Dijk (Paldy Bokila).

B-JEUGD MAANDAG AVOND KWARTFINALE BEKER TEGEN EBOH A1 15/05/2004
De B-jeugd van FC Dordrecht neemt het aanstaande maandag in de kwartfinale van de Dordtenaar cup op tegen de A1 van EBOH. Deze wedstrijd wordt gespeeld op het sportpark in Dordrecht.

DENNIS VAN DER KRAAN NAAR FC DORDRECHT 14/05/2004
FC Dordrecht heeft zich versterkt met Dennis van der Kraan. Dennis is de huidige 2e keeper van FC Zwolle en zal dus samen met Johan van der Werff de overstap maken naar FC Dordrecht. Van der Kraan krijgt een in Dordrecht een amateurcontract en zal de strijd met Gert Jan Melaard aan moeten gaan wie er 2e doelman wordt. Met de komst van Van der Kraan krijgt de selectie steeds meer vorm. Klik hier om te zien hoe de selectie voor volgend seizoen er nu uit ziet.

BARTELINGS EN LANKHAAR NIEUWE ASSISTENTEN ROBERT VERBEEK 14/05/2004
Bert Bartelings en Joop Lankhaar zullen per 1 juli de nieuwe assistenten worden van trainer Robert Verbeek. De oud-FC Dordrecht voetballers zullen ook actief blijven bij de jeugd, wat ze al een aantal jaren doen. Bert Bartelings zal verantwoordelijk worden voor de Belofte's en Joop Lankhaar zal de A's onder zijn hoede nemen. De huidige assistent Wim Thijssen zal volgend seizoen de B-jeugd van FC Dordrecht gaan trainen. Keeperstrainer Jan de Jong zal ook volgend seizoen de keepers van de Krommedijkclub trainen.

NIEUWE FYSIOTHERAPEUTEN VOOR FC DORDRECHT 14/05/2004
Vanaf het nieuwe seizoen wordt ook de medische staf van FC Dordrecht uitgebreidt. Ronald Boet en Chris de Jongh zullen in het stadion een eigen ruimte krijgen. Daar zullen ze de spelers altijd kunnen behandelen. Dit betekent voor FC Dordrecht een grote medische vooruitgang. FC Dordrecht neemt vanavond afscheid van de huidige fysiotherapeut John de Vlaming, met wie de cub in goed overleg afscheid neemt.

SELECTIE NAAR MALLORCA 14/05/2004
Morgen vertrekt bijna de voltallige selectie voor de jaarlijkse afsluiting naar het zonnige Mallorca. Zoals elk jaar wordt de reis bekostigd door de spelers zelf.

NIEUWE SPONSORS VOOR FC DORDRECHT 14/05/2004
Dat FC Dordrecht hard bezig is met de toekomst dringt nu ook door bij de bedrijven in de regio. Deze week konden maar liefst 9 nieuwe sponsors worden toegevoegd aan de businessclub. Schilten Schoonmaak, Floortec, M&S Data, Mulco, Van Dijk Installatie, P&S, BeneVia Adviesgroep B.V., Penhotel en Cleanway zijn de namen van de sponsors die worden toegevoegd aan de sponsors van FC Dordrecht.

HET VELD BETREDEN EN VUURWERK VERBODEN 14/05/2004
Normaal is het al niet toegestaan, maar voor deze laatstewedstrijd voor alle duidelijkheid even het volgende: Het is absoluut verboden om het speelveld te betreden, ook na de wedstrijd!! Overtreders zullen conform de richtlijn bestraft worden met een boete van € 450,- en een stadion verbod van 2 jaar. Ook vuurwerk, in welke vorm dan ook, is en blijft verboden. Overtreders zullen hiervoor een gelijke sanctie krijgen.

MARTINEZ TERUG NAAR ARGENTINIË / OOK HOSÉ NEEMT AFSCHEID 14/05/2004
Juan Martinez zal terug keren naar zijn vaderland Argentinië om daar zijn voetbalcarriere verder te zetten. Ook is bekend geworden dat spits Brutil Hosé volgend seizoen niet in Dordrecht zal spelen. Ook hij kon het niet eens worden over een nieuw contract.

JERMAINE, SERGE, MARC, RAPHAEL, CHIMA, MO, LIONEL, MICHAEL, IVO, JUAN EN LEON BEDANKT 13/05/2004
Samen speelde ze maar liefst 564 wedstrijden in het shirt van FC Dordrecht tot nu toe. Jermaine Sandvliet (200), Serge van den Ban (65), Marc Hogervorst (4), Raphael Supusepa (22), Chima Onyeike (90) Mo Bensadik (33), Lionel Lord (9), Michael van der Heijden (19) en Leon van Dalen (122) nemen vanavond afscheid van FC Dordrecht.Vooral het afscheid van oer-Dordtenaren Leon van Dalen (vanaf de B's, meer dan 10 seizoenen) en Jermaine Sandvliet (7 seizoenen) zal voor velen moeilijk zijn. Maar ook dat hoort bij het voetbal. Ook Juan Martinez (28 duels) en Ivo Rossen (17 duels) gaan inprincipe weg bij FC Dordrecht, beide spelers kunnen het niet eens worden met FC Dordrecht over de voorwaarden van een nieuw contract. Enkele spelers hebben al een nieuwe club gevonden, en andere zullen dat nog zeker doen. Vanaf deze plaats bedanken wij de spelers voor hun inzet en wensen wij hun het allerbeste toe in hun verdere voetbalcarriere.

ACTIE PRIJZEN NIEUWE SEIZOENKAARTEN 13/05/2004
Vanaf vandaag kunnen de nieuwe seizoenkaarten besteld worden. Er gelden tot 31 juni zelfs speciale actie prijzen. Voor een plaats op de westtribune betaald u maar € 95,- i.p.v. € 125,- (65+ en jeugd tot 14 jaar betalen € 45,-). Voor een plaats op de noordtribune betaald u maar € 45,- i.p.v. € 65,- (65+ en jeugd tot 14 jaar betalen € 25,-) Let wel op dat deze actie prijzen gelden tot 31 juni, daarna betaalt u het normale volledige tarief. U kunt een aanvraagformulier aanvragen op ophalen bij de administratie van FC Dordrecht (tel. 078-6130000). Vanaf volgende week kan er ook via deze site online een seizoenkaart aangevraagd worden.

B-JEUGD BEKERT RUSTIG VERDER 12/05/2004
De B-jeugd van FC Dordrecht bekert rustig verder. Gisteren plaatsten de mannen van trainer Joop Lankhaar zich gemakkelijk voor de kwart finale van de Dordtenaar cup. Tegen Oranje Wit A1 werd er met 3-0 gewonnen. De doelpunten kwamen op naam van Robin Matena (2x) en Junior Livramento.

 

AANSTAANDE ZATERDAG SCHAPENKOPPENTOERNOOI 12/05/2004
Aanstaande zaterdag organiseert FC Dordrecht weer het jaarlijkse schapenkoppentoernooi. Dit 6 tegen 6 voetbaltoernooi is bedoelt voor de sponsors van de Krommedijkclub. Het toernooi begint om 11.00 uur en de finale is gepland om 17.00 uur. Alle wedstrijden worden gespeeld op het jeugdveld van FC Dordrecht. De deelnemende teams zijn: Deloitte en Touché, ABN AMRO Bank, Trust International (2 teams), Balast Nedam Bouw, Cannons Health Club, Kamer van Koophandel Rotterdam, Cooking N Catering BV, Z-Press Sport en Media, PricewaterhouseCoopers (2 teams), De Kwaasteniet BV, SSPB en Scarlet FC. Uiteraard is iedereen van harte welkom om de teams aan te komen moedigen.

FC DORDRECHT PRAAT MET RICKY BOCHEM 12/05/2004
FC Dordrecht heeft eerder deze week een gesprek gehad met Vitesse middenvelder Ricky Bochem. Dit schrijft Voetbal International in hun laatste editie. Of de 21 jarige middenvelder ook werkelijk volgend seizoen zal voetballen in het groen/zwarte tricot is nog even afwachten.

FC DORDRECHT OEFENT TEGEN DE NEDERLANDSE ANTILLEN 11/05/2004
FC Dordrecht zal op zaterdag 29 mei een oefenwedstrijd spelen tegen de Nederlandse Antillen. Deze wedstrijd wordt gespeeld ter afsluiting van de 3e Handelsmissie "Zakendoen in het Koninkrijk der Nederlanden" ter gelegenheid van 50 jaar Statuut van het Koninkrijk. Aanvang van de wedstrijd is om 18.30 uur. De bovengenoemde "3e Handelsmissie" wordt georganiseerd door InterExpo N.V., het bedrijf van bestuurlid Theo Singerling. De wedstrijd wordt gespeeld op het terrein DVS’33 in Ermelo. Na afloop kan er op een groot scherm gekeken worden naar de oefen interland Nederland – België. Voorverkoop voor de wedstrijd gaat o.a. via FC Dordrecht. Kaarten kosten voor volwassenen 9 euro (voorverkoop, aan de kassa's 11 euro) en voor de jeugd tot 16 jaar en 65+ 4 euro (voorverkoop, aan de kassa's 5 euro).

SERGE VAN DEN BAN NAAR MVV 11/05/2004
FC Dordrecht doelman Serge van denBan zal aan het eind van dit seizoen FC Dordrecht verruilen voor MVV. De doelman kwam eerder deze week tot een akkoord met de limburgse club. Naast Van den Ban gaat ook Raphael Supusepa volgend seizoen voor MVV voetballen.

NIEUWE COLUMN MARCO BOOGERS 10/05/2004
Vanaf vandaag is de nieuwste column van Marco Boogers te lezen. Marco beschrijft hierin de ambitie van FC Dordrecht en wat de visie is bij het aantrekken van nieuwe spelers. Klik hier

SELECTIE VOLGEND SEIZOEN KRIJGT VORM 10/05/2004
Met de komst van de gebroeders De Nooijer is de selectie voor volgend seizoen bijna rond. Er zijn al 18 namen bekend van de selectie. FC Dordrecht hoopt op korte termijn de selectie helemaal rond te hebben. Klik hier om de selectie voor volgend seizoen te bekijken.

DENNIS EN GÉRARD AAN HET WOORD 10/05/2004
Vandaag gaven de gebroeders de Nooijer op radio Rijnmond een reactie over hun transfer naar FC Dordrecht. Uiteraard kunt uw dit interview hier beluisteren.
[Lees ook: Broers De Nooijer herenigd bij FC Dordrecht]
[Lees ook: Sparta heeft mijn voorzet nooit ingezet]

GEBROEDERS DE NOOIJER TEKENEN BIJ FC DORDRECHT 09/05/2004
Dennis en Gérard de Nooijer spelen volgend seizoen voor FC Dordrecht. De 35-jarige tweeling wordt op de Krommedijk na drie jaar weer herenigd. De komst van de broers betekent voor de Dordtse bvo een grote stap vooruit in de realisatie van de ambities, terwijl Dennis en Gérard “nog een keer samen een stuntje uit willen halen”. De Dordtse shirtsponsors Trust International en Riwal zijn enorm content dat de gebroeders De Nooijer dankzij deze spraakmakende transfer het shirt met hun naam gaan dragen. Het nieuwe elftal van FC Dordrecht krijgt met de laatste aanwinsten steeds meer gestalte. In de spits zal Dennis de Nooijer, afkomstig van Sparta, een belangrijke positie in gaan nemen. Broer Gérard, afkomstig van Feyenoord, zal de defensie versterken. Dennis (in 87/88) en Gérard (in het seizoen daarna) begonnen hun loopbaan bij Sparta waar zij samen tien jaar hebben gespeeld. In 1998 haalde SC Heerenveen de tweeling naar Friesland. In 2001 /2002 trok NEC Dennis aan en het seizoen daarop ging Gérard naar Feyenoord. Alles bij elkaar brengen zij meer dan 700 wedstrijden eredivisie ervaring naar Dordrecht. Beiden tekenden zondagavond een éénjarig contract, waar mee zowel de club áls de spelers bijzonder verheugd zijn.
De tweeling met het shirt van FC Dordrecht.
Foto: Henk Veenstra.
[ Lees ook: FC Dordrecht verrast met de Nooijers]  

C-JEUGD WINT DE BEKER 09/05/2004
De C-jeugd van FC Dordrecht heeft zaterdag op het terrein van LRC de districtsbeker van de KNVB gewonnen door Pelikaan met 3-0 te verslaan. Al na 3 minuten zette international Arjan van Vuuren de ploeg van Paul Koster op voorsprong. Omdat er daarna de nodige kansen gemist werden, kon het dappere Pelikaan terug in de wedstrijd komen. Pas in de laatste vijf minuten wist Dordt het pleit definitief te beslechten door een treffer van Davy Beukers en een eigen doelpunt.

200 WEDSTRIJDEN VOOR JERMAINE SANDVLIET 09/05/2004
Jermaine Sandvliet speelde afgelopen vrijdag tegen Stormvogels/Telstar zijn 200e wedstrijd in het betaalde voetbal. Jermain speelde al die wedstrijden in het shirt van Dordrecht. Hij debuteerde in het seizoen 97/98 thuis tegen Cambuur Leeuwarden (20/08/1997) en scoorde in die wedstrijd gelijk de winnende treffer. Sandvliet kwam 19 jarige leeftijd over van buurman DFC en speelt nu alweer voor het 7e seizoen in de hoofdmacht van FC Dordrecht. Aan het eind van het seizoen scheiden de wegen van Jermaine Sandvliet en FC Dordrecht, het is nog niet bekend waar Jermaine volgend seizoen zal spelen.

SNEL MEER NIEUWE SPELERS VOOR FC DORDRECHT 08/05/2004
In diverse media werd vandaag gemeld dat FC Dordrecht vandaag tot overeenstemming zou komen met diverse spelers voor volgend seizoen. FC Dordrecht bevestigd inderdaad met diverse spelers bezig te zijn, maar acht de kans klein dit weekend al tot overeenstemming te komen. De verwachting is dat de club in de loop van volgende week rond komt met diverse spelers. Diverse spelers worden in verband gebracht met de Krommedijkclub, maar niet alle namen kloppen. Hou deze site dus goed in de gaten voor de laatste spelers en transfernieuws.

FC DORDRECHT VERLIEST UITWEDSTRIJD VAN STORMVOGELS/TELSTAR 07/05/2004
FC Dordrecht heeft de uitwedstrijd tegen Stormvogels/Telstar verloren. Hoewel de Velsenaren al 14 duels op rij niet gewonnen hadden, verloren de schapenkoppen met 2-0. Beide teams waren in de eerste helft nog gelijkwaardig, maar de thuisploeg trok in de tweede helft aan het langste eind. Het was een saaie wedstrijd waarin het duidelijk te zien was dat het voor beide teams nergens meer omgaat. Het niveau lag zo laag dat ook korte passes bij beide ploegen vaak niet goed gegeven werden. FC Dordrecht leed in de eerste helft veel balverlies en de spelers maakte vaak de verkeerde keuze's, waardoor er weinig diepgang in het spel zat. Voor Brutil Hosé, die vorige week nog een goede wedstrijd speelde, was tegen de Velsenaren erg zwak. FC Dordrecht had twee goede kansen op een doelpunt. In de eerste helft was het Arjan van der Laan die had moeten scoren. De middenvelder schoot de bal vanaf 7 meter over het doel van keeper Moeliker (ex-Dordrecht'90). In de tweede helft was er een grote kans voor Michael van Dommelen die alleen op de keeper af mocht gaan. Hij passeerde met zijn schot wel de keeper, maar schoot de bal ook langs de verkeerde kant
Regillio Nooitmeer stond na een blessure weer in de basis
van de paal. Stormvogels/Telstar was ondanks hun slechte spel trefzekerder. Eerst was het Kantelberg in de 76e minuut die scoorde. Vier minuten later was het invaller Cor Bal, die pas 20 seconden in het veld stond, die Serge van den Ban passeerde. Rachid el Khalifi werd door een blessure op de bank gehouden en werd daar o.a. vergezeld door tweede elftal speler Melvin Boer. Dave van der Meer kreeg in Velsen-zuid zijn 6e gele kaart, hij za daardoor geschorst zijn voor de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen TOP Oss.
Wedstrijdgegevens:
Datum:

07/05/2004

Stadion: Sportpark Schoonenberg
Uitslag: 2 - 0 (0 - 0)
Scheidsrechter: Van der Roest
Toeschouwers: 1.224
Scoreverloop: 1-0 Kantelberg (76), 2-0 Bal (80)
Opstelling Stormvogels/telstar: Moeliker; Pinto, Van Heulen, Inia, Stuy (46. Vondeling); Van Kallen (70. Samuel), Lettinga, Fledderus (80. Bal), Slory; Kantelberg, Ommel.
Opstelling FC Dordrecht: Van den Ban; Van Muyen, Nooitmeer, Van der Meer, Den Dunnen; Sandvliet, Martinez (82. Nelstein), Arjan der Laan, Bevaart (70. Van der Ent); Van Dommelen, Hosé.
Gele kaarten: Fledderus, Vondeling (Stormvogels/Telstar), Van der Meer (FC Dordrecht).

OPSTELLING FC DORDRECHT TEGEN STORMVOGELS/TELSTAR 07/05/2004
FC Dordrecht trainer Robert Verbeek stelt vanavond in de uitwedstrijd tegen Stormvogels/Telstar de volgende elf namen op: Serge van der Ban, Bart van Muyen, Regillio Nooitmeer, Dave van der Meer, John den Dunnen, Juan Martinez, Arjan van der Laan, Mark Bevaart, Michael van Dommelen, Brutil Hosé en Jermaine Sandvliet. Verder neemt Verbeek 2e elftal speler Melvin Boer mee als reserve. De rest van de bank bestaat Marc Hogervorst, Nicky van der Ent, Rachid el Khalifi, Angelo Nelstein en Ivo Rossen.

FC DORDRECHT VERSTERKT ZICH MET RUI MONTEIRO 06/05/2004

FC Dordrecht heeft wederom een speler voor volgend seizoen aangetrokken. Na Arjan van der Laan, Johan van der Werff, Remco Heerkens en Erkem Kahya is het wederom een oude bekende die terug keert naar de Krommedijk. Rui almeida Monteiro kwam vandaag rond met FC Dordrecht en zal een contract voor 2 seizoenen tekenen. Rui Monteiro is een vleugel aanvaller, die zowel op links als op rechts kan spelen. De speler, afkomstig van de Kaap verdische eilanden, staat bekend om zijn snelheid. Rui speelt op dit moment bij PortiMonense in de 2e portugese divisie. Voor zijn transfer speelde hij 3 seizoenen voor Sparta en de 2 seizoenen daarvoor kwam hij uit voor FC Dordrecht (Dordrecht'90). Bij Sparta speelde Monteiro veel op de rechtsback positie, maar de technische staf van FC Dordrechtd ziet hem liever in de aanval. Technisch manager Marco Boogers is zeer blij met de komst van de snelle aanvaller. ''Rui Monteiro moet samen met Rachid el Khalifi de vleugels gaan bemannen.'' Met de komst van Monteiro krijgt de selectie voor volgend seizoen steeds meer vorm. FC Dordrecht hoopt binnen een paar weken de selectie voledig rond te hebben.


Rui Monteiro in actie in het seizoen 98/99 toen nog voor Dordrecht'90.

FC DORDRECHT IN DE MEDIA: DE NAALD 05/05/2004
Henny van der Gaag is al een aantal seizoenen als acupuncturiste verbonden aan FC Dordrecht. Met haar naalden en haar Chinese- en shiatsu-massage lapt de Dordtse geblesseerde spelers op. ,,De tijd die een speler nodig heeft om te herstellen, kan je daarmee tot de helft terugbrengen.''...... ................Lees het hele artikel

BELOFTE'S SLUITEN SEIZOEN AF MET GELIJKSPEL 05/05/2004
Afgelopen maandag speelde Jong FC Dordrecht hun laatste competitiewedstrijd. Er werd thuis gelijkgespeeld tegen Helmond Sport. Het team van trainer Wim Thijssen was de eerste helft de tegenstander op alle fronten de baas, de limburgers hadden dan ook geen enkele kans. FC Dordrecht daarin tegen wel. Er werd namelijk gerust met een 2-0 voorsprong maar de belofte's hadden in de eerste 45 minuten al veel verder afstand kunnen nemen. De 1-0 werd overigens gescoord door Melvin Boer (penalty) en de 2-0 door Gregory Stadwijk. Na rust domineerde FC Dordrecht ook de eerste 20 minuten. Mo Bensadik scoorde dan ook in de 65e minuut de 3-0. Maar toen verloren de schapekoppen hun concentratie en kreeg Helmond Sport weer moed. Youssef Chida, de limburgse spits, sleepte zijn elftal naar een gelijkspel. De aanvaller scoorde 3 maal voor de bezoekers, waarvan de laatste ver in de blessuretijd. Jong FC Dordrecht sluit de competitie als 8e af in de 1e divisie B voor belofte's.

FC DORDRECHT IN DE MEDIA 03/05/2004
DEN HAAG | Ekrem Kahya verhuist van Go Ahead Eagles naar FC Dordrecht. De oud-speler van ADO Den Haag tekent een contract dat hem voor twee seizoenen aan de ambitieuze Dordtse eerstedivisionist verbindt. Kahya vertrok in 2002 uit het Zuiderpark. De overgang van Go Ahead Eagles naar Dordrecht is door Kahya (26) met een zucht van verlichting begroet. De Hagenaar reed het afgelopen seizoen heen en weer tussen zijn woonplaats en Deventer, een ritje van zeker twee uur. "Ik heb er alles voor over om betaald voetbal te spelen", zegt Kahya. "Maar dat rijden is me echt tegen gaan staan." Bij de speurtocht naar een nieuwe club lieten de speler en zijn zaakwaarnemer Frank Schouten zich niet in de laatste plaats leiden door geografische motieven. Kahya benadrukt echter dat FC Dordrecht ook sportief gezien een fikse stap vooruit is. "Bij Go Ahead was de doelstelling om bij de eerste tien te eindigen. Dordrecht staat misschien wel lager, maar het heeft ambitieuze plannen." Die kreeg Kahya eerder deze week te horen van technisch-directeur Marco Boogers. Bij Dordrecht speelt oud-ADO'er Arjan van der Laan al, volgend seizoen komt daar naast Kahya ook Remco Heerkens nog bij. "Ze willen naar de top van de eerste divisie", weet Kahya. "Misschien zullen we volgend seizoen niet direct meedoen voor de titel, maar stapsgewijs moeten we daar wel naartoe." Voor Kahya zelf is het alleen maar prettig dat hij eindelijk weer aan sportief succes mag denken. Hij verruilde in 2002 ADO voor het Turkse Denizlispor. Daar kwam hij nauwelijks aan spelen toe. En bij Go Ahead Eagles trof hij een club in financiële nood, die geen geld had om Kahya langer aan zich te binden. "Dit is voor mij gewoon de ideale oplossing." Bron: De haagsche Courant. Tekst: Peter van Duyl.

AFSCHEID NADERT 01/05/2004
Nog 2 duels te gaan en het eind van het seizoen is een feit. Aanstaande vrijdag staat de uitwedstrijd tegen Stormvogels/Telstar op het programma en een week later (14 mei) wordt er thuis gespeeld tegen TOP Oss. De wedstrijd tegen TOP Oss is een weerzien van oude bekende; trainer Harry van der Ham, speler/comm. manager Micha Rook, techn. manager Bert Zwanenburg en speler Leon van Dalen. Maar de wedstrijd tegen TOP zal meer in het teken staan van afscheid. Serge van den Ban, Mo Bensadik, Marc Hogervorst, Raphael Supusepa, Chima Onyeike, Michael van der Heijden en oer-Dordtenaren Jermaine Sandvliet (7 seizoenen) en Leon van Dalen (10 seizoenen, waarvan 6 seizoenen in het 1e) nemen afscheid van FC Dordrecht. Met Ivo Rossen, Juan Martinez en Butil Hosé is de club nog in onderhandeling over een langer verblijf. Ook voor Gregory Stadswijk, die voornamelijk in het 2e elftal speelde, valt het doek. Leroy Rodriques blijft wel langer bij FC Dordrecht. Maar de spits zal weinig aan spelen toekomen, hij wordt namelijk volgende maand aan zijn kruisband geopereerd en zal 9 maanden uitgeschakeld zijn.

DEZE WEEK MEER DUIDELIJKHEID OVER LANGER VERBLIJF HOSÉ 01/05/2004
FC Dordrecht heeft deze week een gesprek met spits Brutil Hosé, dan zal duidelijk worden of de oud-ajacied ook volgend seizoen te zien zal zijn in het shirt van FC Dordrecht. Wordt vervolgd.

>> Het nieuws van april en ouder nieuws, vindt u in het nieuwsarchief