NIEUWS
Broers De Nooijer herenigd bij Dordrecht

Dordrecht - Dennis en Gérard de Nooijer worden met elkaar herenigd. De tweeling voetbalt komend seizoen bij eerste-divisieclub FC Dordrecht. Beiden bereikten gisteravond een akkoord over een eenjarige verbintenis.
Gérard de Nooijer komt nu nog uit voor Feyenoord, maar bij de Rotterdamse club kwam hij niet in aanmerking voor een nieuw contract. Lange tijd leek het erop dat de verdediger komend seizoen zijn broer zou gaan vergezellen bij Sparta, maar die club toonde nimmer interesse. Dennis vertrekt na een half jaar dus al weer bij Sparta. Hij kwam in de winterstop de selectie versterken en hoopt nog steeds promotie naar de eredivsie af te dwingen in de nacompetitie. In dat geval is zijn rentree bij Sparta toch nog geslaagd.


Slagvaardig

,,Dordrecht is héél slagvaardig geweest,'' zei Dennis de Nooijer gisteravond. ,,Vorige week hebben we voor het eerst met elkaar rond de tafel gezeten. Dordrecht heeft toen een heel goede aanbieding gedaan en daarna zijn we het snel eens geworden. Dordrecht heeft ook ambities. Men wil de voorbije twee jaren wegpoetsen en volgend seizoen in het linkerrijtje eindigen.''

De 35-jarige gebroeders gaan bij FC Dordrecht als semi-prof aan de slag. Ze houden hierdoor voldoende tijd over voor hun activiteiten bij de voetbalopleiding waarmee ze komende zomer beginnen. Ze zullen één keer per dag bij Dordrecht gaan trainen. FC Dordrecht trok eerder al doelman Johan van der Werff, Remco Heerkens, Rui Monteiro en Ekrem Kahya aan.