DORDRECHT'90 ZAKT STEEDS VERDER WEG
Dordrecht'90 zakt steeds verder weg in een peilloos diep moeras. Bleef de ploeg de afgelopen weken nog redelijk op de been met een aantal gelijke spelen en een niet al te slecht resultaat tegen AZ, gisteravond kende FC Den Bosch totaal geen mededogen met de Dordtse ploeg. 0-4.
Al na vier luttele minuten prijkte er hatelijk een 0-2 stand op het bord en was na een kwartier de wedstrijd met 0-3 volledig gelopen. Het treffendste was nog dat trainer Robert Verbeek na een half uur spelen in een klap al zijn wissels gebruikte. Dirk Jan Derksen, Ivo Reemnet en Cor Lems konden wel erg vroeg gaan douchen, waarbij Verbeek aantekende dat hij Lems vooral tegen zichzelf in bescherming wilde nemen.
"Maar verder was het puur slecht. Ivo Reemnet en Dirk Jan zaten totaal niet in de wedstrijd en dan moet je gewoon het risico durven nemen om al je wissels te gebruiken.
Je hoop dat dat je minder snel doelpunten tegenkrijgt en dat je voorin wat makkelijker een balletje kunt vasthouden. Wellicht kun je daarbij voor de rust nog een tegengoal scoren, zodat je voor de tweede helft met 3-1 nog een kleine kans hebt. Dat lukte vorig jaar wel, maar ditmaal zat het er echt niet in", moest Verbeek, die de zware taak heeft om zijn team voor komende vrijdag, VVV, weer op de rails te krijgen, constateren.
Zo was de wedstrijd tussen Dordrecht090 en FC Den Bosch nooit een echt duel en wie de pech had enige minuten te laat in het stadion te zijn, kon bijna weer direct naar huis. Zij hadden de slechte spelhervatting van doelman Peter van der Kwaak al gemist, waaruit Thijs Waterink de 1-0 kon binnenschieten.
En ook de hoekschop een minuut later was aan hen voorbij gegaan. Hoewel de voorzet van Van Helmond in eerste instantie kon worden weggewerkt, waren inkomende spelers van Den Bosch, liefst drie in totaal, sneller bij de bal, dan die van Dordt'90. Hobbelen was er van de drie het snelst bij om Van der Kwaak voor de tweede keer binnen een minuut de gang naar het net te laten maken.
Dordrecht'90 wist niet wat het overkwam. Het gaf Den Bosch alle ruimte om de wedstrijd naar zich toe te trekken en kon daar zelf weinig tegenover stellen. Alleen Derksen en Myssing met een knappe omhaal kon de Dordtse aanhang, van wie enkelen in de eerste helft met de witte zakdoekjes begonnen te zwaaien - in Barcelona betekent dat een motie van wantrouwen ten opzichte van het bestuur -, nog even op doen springen.

Huilen
Verder was het echter huilen met de pet op en had scheidsrechter Oskam na het eerste kwartier, een mislukte voorzet van Anthony Lurling draaide tot overmaat van ramp ook nog eens zo het doel in, de wedstrijd net zo goed kunnen beëindigen.
Want hoewel Dordrecht'90 door de wissels in ieder geval niet meer dermate overlopen werd, FC Den Bosch nam ook een beetje gas terug, echt een mogelijkheid om in de wedstrijd te komen, heeft Dordrecht'90 nooit gehad. Daarvoor bleef Den Bosch, dat zeven minuten na rust door Pino Canale op 4-0 was gekomen, toch teveel bij de les.
Scoreverloop: 0-1 Waterink, 0-2 Hobbelen, 0-3 Lurling, 0-4 Canale. Gele kaarten: Rodney Elliot, Eric van de Merwe (Dordrecht'90) en Patrick Hobbelen (Den Bosch). Toeschouwers: 900.
Opstelling Dordrecht'90: Van der Kwaak; Summerville, Myssing, Lankhaar, Reemnet (Van Bilsen); Plug, Elliot, Van de Merwe, Lems (Van der Veen); Derksen (Sandvliet), Hoogendorp.
FC Den Bosch: Van Grinsven; Stricker, Schaap, Van der Hoorn, Hobbelen (Janssen); Lucius, Van Helmond, Deckers, Waterink; Canale (Burg), Lurling (Verhagen).