WILLEM II EN DS'79 DELEN IN MALAISE
Willem II en DS'79 zullen elkaar het volgend seizoen hoogst waarschijnlijk weer tegen 't lijf lopen, maar dan in de eerste divisie. Zaterdagavond werd in Tilburg in ieder geval zichtbaar, dat er twee degradatiekandidaten aan het werk waren. DS'79 greep de volle winst door een doelpunt van Theo Gorter, die na een uur een vrije trap in een doelpunt omhoog: 0-1.
De treffer brak Willem II, tot dan toe de minst slechte, mentaal dermate, dat het in de resterende speeltijd geen vuist kon maken. Willem II heeft in de laatste negen duels een punt gepakt. Zaterdag had het alle hoop gevestigd op het treffen tegen DS om de malaise te doorbreken. Tegen DS'79 zou de eindsprint om eredivisiebehoud met winst moeten worden ingezet. Maar de valse start maakt de race nu al bijna hopeloos. Het ziet er naar uit dat DS'79 met zijn overwinning Willem II meesleept in zijn vrije val naar de eerstendivisie.
Zaterdag brak het gebrek aan productiviteit Willem II andermaal lelijk. In de laatste negen wedstrijden scoorde de Tilburgse formatie slechts een keer. Vorige week uit een strafschop. Tegen DS'79 stond het vizier weer onzuiver afgesteld. Riante kansen werden kinderlijk verprutst. Tot overmaat van ramp liet Wanny van Gils in de slotfase tegen zijn derde gele kaart aan. Daarmee is Willem II's beste man en topscorer voorlopig uitgeschakeld. De grafstemming in het Tilburgse kamp lag er na afloop dan ook duimendik bovenop.

Karwei
En dat terwijl anderhalf uur eerder de thuisclub zo energiek aan het karwei was begonnen. Willem II moest en zou winnen en wierp zich met overgave in het duel. Maar al snel bleek dat de kwaliteit geen gelijke tred hield met de ijver. Veel geschreeuw en weinig wol derhalve en voor de bedreigde Dordtse veste had Overweg geen moeite de sluitende afweer op te zetten. Vijftien hoekschoppen (tegen een voor DS) was het resultaat van de machteloze aanvalspogingen van Willem II, dat na een uur door een schot van Gorter definitief op nul werd gezet.