DS: 8-1 VERLIES
Een in de eerste helft volledig falend DS'79 heeft op Spangen een dramatische nederlaag van 8-1 moeten incasseren. Sparta bleek op eigen en harde bodem technisch aanzienlijk beter uit de voeten te kunnen dan de Dordtse tegenstander. Bij de rust leunde Sparta al behaaglijk op een voorsprong van 7-0. Pas nadat de Rotterdamse ploeg via een strafschop was weggelopen naar 8-0, wist Peter Matena de Dordtse eer te redden. DS'79 heeft voornamelijk blindelings achter Danny Blind aangelopen, die de directe oorzaak werd van het catastrofale verlies. Sparta bleek in de eerste wedstrijd te beheersen. Het speelde voortreffelijk aanvallend voetbal, waarbij alleen viel te laken dat het in de tweede helft niet op dezelfde voet doorging. Mede daardoor kan DS zich enigszins herstellen en de schade verder beperken. Niels Overweg: „Een verschil in kwaliteit". Op de foto heeft Olde Riekerink (midden) net aangelegd voor de zevende treffer.