EERSTE OPTREDEN DS'79 BRACHT 0-6 WINST OP QUICK/H
DS'79 was gisteravond voor haar eerste oefenwedstrijd van dit seizoen te gast bij de Haagse derdeklas amateur Quick/H.
De formatie van trainer Hans Dorjee zegevierde op Nieuw-Hanenburg met 0-6.
Er was in Den Haag sprake van een weinig interessant duel, voornamelijk omdat Quick nauwelijks in staat bleek om aanvallend een vuist te maken zodoende enige tegenstand aan de eredivisieclub te bieden. Na een ruststand van 0-5 kon DS'79 nauwelijks meer de motivatie opbrengen om door te gaan.
Volgens trainer Hans Dorjee kon dit eerste oefenduel gezien worden als een nuttige training. „Het is een goede gelegenheid om wedstrijdritme op te doen en om met elkaar vertrouwd te raken. Met zoveel nieuwe gezichten bij DS moet er veel gevormd worden en dat duurt gewoon een aantal weken. Na tien dagen harde training gaan er toch al lijnen komen."
Dorjee startte met een soort 3-3-4 opstelling, waarin doelman Jaap Bloem en middenvelder Wim van der Steene door blessures ontbraken. Gerrie Mühren speelde voor zijn verdediging uit terwijl Hakim Braham als vierde spits aan de voorhoede Melis-Linford-Meijer was toegevoegd.
Het duurde ruim een kwartier voordat DS'79 voor het eerst doel trof. Na aangeven van John Linford tekende Hakim Braham het eerste DS-doelpunt van dit seizoen aan. Op vrijwel identieke wijze scoorde Braham ook de 0-2, waarna Harry Melis de derde Dordtse treffer voor zijn rekening nam.
Goed doorgaan van spits John Linford betekende 0-4, waarbij de bal door een Haagse speler in eigen doel werd gewerkt. Een prachtige vrije trap van Gerrie Mühren, zo'n 25 meter vanaf het doel, zette de score vlak voor rust op 0-5.
Met Bert Bartelings voor Jacques den Bakker en Duco Bolte voor Hakim Braham ging DS de tweede helft in, waarbij met name Bolte en Linford enkele prachtige kansen lieten liggen. Toch was het Linford die ver in de tweede helft 0-6 scoorde. Harry Melis moest toen nog plaatsmaken om Theo Kulsdom wat wedstrijdervaring op te laten doen.