STORM BEHEERST PEC - DS
De storm was zaterdag 'behulpzaam' bij het bezorgen van een aangenaam voetbalavondje aan de 8000 toeschouwers bij PEC Zwolle - DS'79. De thuisclub won uiteindelijk met 3-2, gezien de krachtsverhouding volledig terecht. Door het scoreverloop bleef de wedstrijd tot het einde toe boeiend.
PEC startte met de wind vol achter en dat betekende letterlijk en figuurlijk een aardige ruggesteun. Piet Schrijvers gaf, met zijn lange uittrappen, het sein voor een 45 minuten durende Zwolse offensief. Booy was de eerste die er van profiteerde door bekwaam een uittrap van Schrijvers te verlengen: 1-0. Van Roon pakte twee doelpunten mee (3-0) en het wachten was op meer.
Sensationele momenten voor het doel van DS-doelman Bloem stapelden zich op, maar verder dan een afgekeurde goal van Kees van Kooten kwam PEC toch niet. Geheel onverwacht maakten de Dordtenaren er in de blessuretijd voor rust zelfs nog 3-1 van, toen de doorgebroken Den Bakker Matena op maat bediende.
Na de hervatting kon DS profiteren van de storm. Dordtse doelman Bloem deponeerde de ballen echter minder vlak voor de PEC-defensie, al kreeg DS ook kansen. Melis mikte voor open doel hoog over.Later maakte Den Bakker keurig gebruik van een botsing tussen Schrijvers en Kamstra door de bal in het lege doel te koppen: 3-2. Vervolgens schoot Van Roon een strafschop - omdat hij was gevloerd binnen de zestienmeter - naast.