DS'79 VERWENT EIGEN AANHANG
DS'79 dankte zijn onverwachte ruime zege niet aan de routine van de ex-vedetten, maar aan het elan van de jeugd. Het uitgebluste PEC Zwolle, dat niets meer te winnen of te verliezen heeft, bood de tegenstander overigens alle mogelijkheden. Het enige wapenfeit van bijvoorbeeld ex-international Rep was zijn treffer, gescoord uit een amper te missen kans.
DS beheerste de wedstrijd. De Dordtenaren waren vooral gevaarlijk door de wervelende acties van Bartelings. Het afronden was echter het zwakke punt van de kleine vleugelspeler. Het falen van Bartelings en Van der Gijp op het beslissende moment maakte dat PEC Zwolle tegen de verhouding in de leiding nam. Na een combinatie tussen Van Roon en Booy kwam de bal voor de vrijstaande Rep, die toen geen fout maakte.
Na rust heerste DS op het middenveld. Van der Gijp zorgde dat er een rechtvaardiger stand op het scorebord kwam, daardoor in stat gesteld door een 'overstapje' van Gorter. Een fase van bijzonder matig voetbal volgde. Een puntendeling leek het zekere resultaat van deze wedstrijd. In het laatste kwartier sloeg DS echter nog driemaal toe. Toen Booy te kort terugspeelde op Schrijvers was de attente Van der Gijp sneller bij de bal dan de gezette doelman. PEC Zwolle werd ook daarna amper gevaarlijk.
Gorter had een groot aandeel in de laatste twee treffers, die het beslist niet verwende Dordtse publiek tot groot enthousiasme brachten. Van Moorst en Bartelings gleden een voorzet van de DS-spits gezamenlijk in het doel. Met een effectvol schot, dat Schrijvers volkomen verraste, bepaalde hij de eindstand op 4-1.