Dennis van der Gijp wordt omhelsd door een kluwen spelers nadat hij de gelijkmaker scoorde.

PEC KLUNGELT MAAR WAT
Woede, wanhoop en onbegrip worstelden bij PEC-trainer Cor Brom om voorrang. In het desastreus verlopen duel tegen degradatie-kandidaat DS'79, afgesloten met een volkomen verdiende 4-1 zege voor de Dordtenaren, was de Amsterdamse coach van de Zwollenaren duidelijk was de Amsterdamse coach van de Zwollenaren duidelijk weer vele haren grijzer geworden. „De contracten van de meeste spelers lopen dit jaar af," berichtte Brom na afloop, „dan is zo'n slechte instelling van de spelers toch onvoorstelbaar. Die jongens moeten toch de sterren van de hemel spelen om volgend jaar nog bij ons te mogen voetballen." Wat PEC bij het herboren DS, dat de eerste thuiszege sinds 6 november van het vorig jaar boekte, gisteren liet zien, was inderdaad onbegrijpelijk. De Zwolse ploeg liet zich van meet af aan overrompelen door de met veel jeugd gestarte Dordtenaren, die eindelijk eens waarmaakten, waarom zij vorig jaar promoveerden. Onbetwiste uitblinker bij DS was de jonge Dennis van der Gijp (20), lid van de beroemde Dordtse voetbalfamilie en volle neef van René. Met de eerste twee treffers stond hij aan de basis van de alleszins verdiende Dordtse zege en was hij een negentig minuten lange plaag voor Piet Schrijvers en zijn uiterst labiele verdediging. „Drie wedstrijden geleden heb ik het vertrouwen van de trainer gekregen. De eerste twee ontmoetingen moet je aan dit niveau wennen, maar zo is het natuurlijk geweldig," verklaarde Dennis van der Gijp na afloop zijn brutale spel.


De laatste van de vier. Edwin Gorter heeft een 'stuiter' losgelaten waarop Piet Schrijvers het antwoord schuldig moest blijven.
Jeugd
De opening van DS, gestart met veel jeugd, was zeer furieus. In het eerste kwartier oogstten de Dordtenaren eindelijk weer eens menig open doekje van het 2500 man sterke publiek, maar zag de weg naar een voorsprong steeds weer geblokkeerd door Piet Schrijvers, die met lede ogen moest aanzien hoe zijn defensie keer op keer mistasten. Bij de eerste de beste uitval was het echter direct raak voor de bezoekers, omdat de verder onopvallende Johnny Rep beheerst in de vijftiende minuut slecht uitverdedigen van DS afstrafte, 0-1. Het tweede deel startte de thuisclub weer net zo onbevangen en Dennis van der Gijp trok al in de 48ste minuut de stand in evenwicht door een fraaie combinatie doeltreffend af te ronden, 1-1. Hoewel de jonge spits Piet Schrijvers in de daarop volgende minuten nog enkele malen op de proef stelde, duurde het tot de 75ste minuut eer hij een slechte terugspeelbal van Alex Booy wist te onderscheppen. Zelfs het massieve lichaam van onze nationale goalie kon de scoringsdrift niet meer beteugelen, 2-1. In de laatste paar minuten profiteerde DS nog van de totale desinteresse van de Zwollenaren door eerst Bartelings, de "Brard van DS", en tenslotte Gorter de weg naar het net te laten zoeken, 4-1. De uitsmijter was voor Cor Brom: „Chris Riemens heb ik bewust naast de basis gelaten. Dan denk je, als je zo'n jongen laat invallen, dat hij zich dan wil wreken op de trainer. Wanhopig werd ik er echter van. Woensdag zijn selectiewedstrijden voor de PTT en ik hoop van harte, dat hij daarvoor gekozen wordt, dan ben ik van hem af."