De onzekere doelman Ron den Butter houdt op dit moment Peter Matena van een doelpunt af. Viervermans en Van Giersbergen volgen de actie.
DS MIST TE VEEL KANSEN
Oefenduels zijn er voor de trainer, die zijn elftal zo optimaal mogelijk in de sterkste bezetting de competitie in wil sturen. Analyseren en schuiven met 'pionnen', het is een dagelijks brokje huiswerk. Hans Dorjee heeft nog huiswerk, maar hij is er glimlachend mee bezig. Na de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen en in Papendrecht moest hij zich vele malen duchtig achter het oor krabben, want van de dertien reële scoringskansen werden er uiteindelijk slechts twee benut.

Komst
Verder was Dorjee alleen maar verheugd over de ontdekking van de avond. Dennis van der Gijp, in de tweede helft ingevallen voor Duco Bolte, etaleerde een dermate overzicht en balvaardigheid dat zijn komst naar de hoofdmacht niet lang meer op zich zal laten wachten. Het was begrijpelijk dat zowel Hans Dorjee als Han van der Zeeuw het overigens pittige oefenduel gedeeltelijk gebruikte om te experimenteren. Hans Dorjee op een aantal plaatsen noodgedwongen, omdat Piet Wijnberg, John Linford en Wim van der Steene, geplaagd door blessures, aan de kant dienden te blijven. „Daarom", merkte Hans Dorjee op, „kan ik over dit duel vrij kort zijn. We zijn veel sterker geweest, doch hebben een ontstellend aantal kansen laten liggen. Het wachten is op de komst van Wim van der Steene, die de man moet worden die via een een-tweetje de opening weet te forceren in een te hoop gelopen verdediging. Nu is het zo dat Gerrie Mühren een extra zetje aan het middenveld moest geven, waardoor het nog wat rommelig aandoet. Verder speelt Terry Lees in een voor hem vreemde rol en dat maakte het ook niet gemakkelijker".

Genoegen
Han van der Zeeuw die met genoegen zal hebben geconstateerd dat zijn pupillen na een week trainen er conditioneel al redelijk opstonden, experimenteerde met Jos van Giersbergen als voorstopper. Met name in de eerste helft betekende Jos van Giersbergen een behoorlijke sta- in-de weg voor Peter Matena. Toch oordeelde de trainer van Papendrecht: „Hij heeft het niet helemaal goed gedaan. Niettemin was het een experiment dat wellicht nog enkele malen goed voor herhaling is." Naast de reeds in uitstekende vorm verkerende Frans Lutjeboer, maakte de op het middenveld acterende Peter Michielse, een speler uit het derde elftal, een beste indruk.


Hakim Braham passeert Cock van de Griend met de bal. Ad van Dongen is al op weg de bal te onderscheppen.

Knap
Ook Han van der Zeeuw vond Michielse een lichtpuntje. „Als hij zich zo verder ontwikkelt, kan hij een goede worden", was zijn voorzichtige antwoord. Wat de wedstrijd betreft; Papendrecht heeft zich in de eerste helft knap staande kunnen houden tegen de eredivisionist. Met Ger van Kuyk als laatste man (Wim Terstege is nog met vakantie), Jos van Giersbergen, de sterke Cock van der Grien en de iets te 'loslippige' John Vievermans, zat de verdediging - gesteund door een sterk schakelend middenveld - goed dicht. De Papendrechtse aanval had het moeilijk tegen de hechte verdediging van DS. Sjaak van Giersbergen kon zich nimmer losweken van Jacques den Bakker, terwijl spits Ron Fernandus door Kees Spaan volledig aan banden werd gelegd. Ricardo Rommy had verder niets in te brengen tegen de degelijk spelende Ad van der Linden.

Afgemeten
Met Ad van Dongen weer in de middenlinie en Lutjeboer en Michielse, heeft Papendrecht weer een behoorlijk middenrif. Toch kon de thuisclub niet verhinderen dat DS actief naar de eerste opening zocht. Via sterk spel van Geert Meyer. Met afgemeten voorzetten naar de tweede paal, trachtte hij het hoofd te vinden van Peter Matena of Hakim Braham. Linford is er op getraind, Peter Matena kennelijk nog niet. Toch kwamen er kansen. Heel reële zelfs. Harry Melis sprong er te lichtvaardig mee om. Pas in de veertigste minuut, met behulp van een falende Ron den Butter, kwam de opening. Geert Meyer stuurde de bal uit een hoekschop rechtstreeks tegen de binnenkant van de paal. De rug van Den Butter deed de rest: 0-1. Vier minuten later was het al weer gelijk. Een lichte overtreding van Kees Spaan tegen Fernandus leverde Papendrecht een vrije trap op. Ger van Kuyk 'pompte' de bal ineens achter Bloem, mede geholpen door een niet al te gericht staande spelersmuur van DS: 1-1.

Kansen
In de tweede helft had Papendrecht nauwelijks meer iets te vertellen. Kansen voor Matena, Geert Meyer, Mühren en Braham, maar steeds weer vloog de bal over of naast het doel. Alleen in de zesde minuut stond Papendrecht verdedigend machteloos. Peter Matena stichtte de nodige verwarring bij een voorzet, waarvan Hakim Braham afdoende profiteerde: 1-2. Daar bleef het bij, al heeft DS'79 waar het de afwerking betreft het tot het eindsignaal schromelijk laten afweten.