DS MAAKT ZICH BELACHELIJK
Tekenend voor het hopeloos slechte degradatieduel tussen DS'79 en Helmond Sport, door de Brabanders verdiend met 0-4 gewonnen, was wel het feit, dat werkelijk alle toeschouwers verdwenen waren op het moment dat de derderangs acteurs voor het laatst de kleedkamer opzochten. Het bedroevend slechte spel was dan ook een regelrechte aanfluiting voor alles wat met betaald voetbal te maken heeft.
DS is hard bezig zich rondweg belachelijk te maken in de bovenste klasse van ons voetbalgebeuren. „Maar het is dan ook fnuikend als je op zo'n knollentuin je thuiswedstrijden moet afwikkelen," vergoelijkte Helmond-trainer Jan Brouwers nog enigszins de totale wanprestatie van de Dordtenaren, die heel bewust solliciteerden naar de laatste plaats in de eredivisie.
De Brabanders maakten bekwaam, maar eveneens zonder aansprekende prestatie, gebruik van de zwakte van de opponenten. Al in de tweede minuut, toen Helmond Sport voor het eerst echt in balbezit kwam, maakte de aanvallend zeer sterke rechtervleugelverdediger Hans Meeuwsen een einde aan de wellicht hier en daar nog aanwezige Dordtse illusies. Met speels gemak bracht hij de weer herstelde Peter Corbijn in stelling, 0-1.
Zonder verder wapenfeit verstreek de eerste helft. Met de als verlosser aangetrokken, maar eveneens hopeloos falende René Notten in de kleedkamer, probeerde DS na de thee de bakens te verzetten, maar opnieuw Meeuwsen stelde in de 59-ste minuut Corbijn in staat de marge te vergroten, 0-2. Terwijl routiniers Rijsbergen en Versveld achter de kleine plooitjes gladstreken, tekenden opnieuw Corbijn en in laatste instantie Hans Meeuwsen zelf voor de dikverdiende eindstand.