Aanvalsspits Piet Keur, dwars gezeten door Cees Spaan, is op dit moment in de leer voor handbalspecialist. Hij kon er doelman Dick van der Sarre, doch ook scheidsrechter Dolstra niet mee verschalken.
JEUGD TOONT VEERKRACHT
In de slotfase van de competitie heeft DS'79 in ieder geval zijn trouwe aanhang aangedragen dat het niet naar een smadelijk slot van het seizoen verlangt. Met name in de tweede helft van het treffen tegen Haarlem bleek er nog voldoende wilskracht over te zijn om een gelijkspel van 2-2 uit het vuur te slepen. DS gaf daarmee aan dat de wilskracht niet geheel is weggeëbd, want voor die uiteindelijk 2-2, moest het wel een achterstand van 2-0 wegwerken. Twee gloeiend kogels van Edwin Gorter waren voldoende om het hautaine gedrag van Haarlem voldoende te ondermijnen.

Ellenlange
Niet minder dan negen spelers van het tweede elftal hebben het halve succes tegen Haarlem waargemaakt. Naast de reeds ellenlange lijst van geblesseerde spelers waren er de laatste week opnieuw twee spelers, Wim van der Steene en Cor Lems, aan het totaal van zeven toegevoegd. Het opportunisme van de jeugd was ook in Haarlem merkbaar en DS hield het duel lang in evenwicht, door het sterke centrumverdedigen van Niels Overweg en Terry Lees. En via de vleugels werd Haarlem aardig vleugellam gemaakt door de consequente dekking van Bert Bartelings op Böckling en Wim Los op Frank van Leen. Haarlem was geen schim van de ploeg die met aantrekkelijk gegroepeerd voetbal in Dordrecht DS met 1-5 een fikse draai om de oren had gegeven. De ploeg miste op het middenveld dit keer de man die de lijnen moest uitzetten. Frank van Leen kon dat werk zichtbaar niet aan en met een kniezende Gerrie Kleton op de bank wist DS zich - in de eerste helft tenminste - afdoende staande te houden.

Dirigent Kleton
De roep vanaf de tribunes om Gerrie Kleton was aan trainer Van Doorneveld niet voorbij gegaan, waarmee de Dordtse ploeg meteen werd geconfronteerd met een andere tegenstander. Kleton weet wel de lijnen uit te zetten om een verdediging te splijten en dat leek voor DS een fatale zaak. De dirigent van de Haarlem aanval lag indirect aan de basis van het eerste Haarlem-doelpunt, terwijl hij het tweede uiterste knap voorbereidde. Niettemin toonde DS voldoende veerkracht om terug te kunnen slaan, een gegeven waar Haarlem zeker niet op had gerekend.


Edwin Gorter werd met twee knappe doelpunten de held van DS'79.

Saaie helft
Haarlem werd in een vrij saaie eerste helft, pas na een half uur wat sterker, maar door de stugge verdediging van DS moest het met een ruststand van 0-0 genoegen nemen. Haarlem dreigde in die periode met een sterk schot van Verschoor en een harde kopstoot van Leysner. Een door doelman Metgod in een reflex gestopt schot van Dennis van de Gijp en een geraffineerd genomen vrije trap van René Notten vormden de Dordtse inbreng in de eerste drie kwartier. Met Kleton draaide Haarlem meteen op een hogere versnelling , maar echt in de problemen kwam DS vooralsnog niet. Er was zelfs een mogelijkheid om Haarlem verrassend op een achterstand te zetten, als Edwin Gorter zich wat minder egoïstisch had betoond. Een gladde actie van Jaap van der Wiel, die drie man passeerde, vond in de afwerking al evenmin bekroning. Haarlem sloeg vervolgens hard toe. Bij een hard schot van Kleton kreeg Dick van der Starre de bal niet onder controle, waarop Böckling ongehinderd kon inschieten: 1-0. Het vonnis leek over DS geveld op het moment dat Gerrie Kleton een aanval van DS ontregelde en meteen op volle snelheid uitbrak. Na diens vlekkeloze pass zocht Van der Waard de bovenhoek uit om Haarlem op 2-0 te brengen. Met Theo Kulsdom voor Jaap van der Wiel en Duco Bolte voor Dennis van der Gijp bracht Hans Dorjee nieuw 'jong bloed' in het elftal. En met succes. In de 27-ste minuut werd opnieuw een aanval van DS afgeslagen. De bal sprong evenwel voor de voeten van Edwin Gorter, die hem ver buiten bereik van Metgod in de bovenhoek joeg: 2-1. Vier minuten later zag Haarlem de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen. Van ver haalde Edwin Gorter ineens uit en verraste doelman Metgod volkomen: 2-2. In de slotfase, waarin DS voluit voor de winst vocht, was Gorter heel dicht bij zijn derde treffer en zeilde de bal na een lob van René Notten slechts millimeters over de lat.

Scoreverloop
Haarlem - DS'79 2-2 (0-0), Toeschouwers: 2500, Scheidsrechter: Dolstra, Terrein: Haarlem-stadion.
Scoreverloop: 64. Böckling 1-0, 71. Van der Waart 2-0, 72. Gorter 2-1, 76. Gorter 2-2.
Opstellingen: Haarlem: Metgod; Masefield, Verschoor, Verkaik, Leysner; Nijholt, Balm, Van Leen (Kleton); Böckling, Van der Waart, Keur (Van der Veld).
DS'79: Van der Starre; Bartelings, Overweg, Lees, Bos; Gorter, Notten, Spaan, Melis; Van der Gijp (Bolte), Van der Wiel (Kulsdom).