GO AHEAD: MET DANK AAN LEES
Een kwartier redelijk voetbal en de onvrijwillige medewerking van DS'79-vrije verdediger Terry Lees hebben Go Ahead Eagles aan een 2-1 overwinning op de nummer voorlaatst van de eredivisie geholpen.
GA Eagles had zijn productieve periode in het begin van de tweede helft. Eerst haalde middenvelder Woudsma doeltreffend uit en niet veel later raakte gelegenheids libero Lees zo van de kook door de aanwezigheid van GA Eagles' stoorzender Eddy Bosman, dat hij de bal langs zijn eigen doelman De Bree schoof.
Dat betekende de ommekeer in een wedstrijd die het aanzien nauwelijks waard was en die zes minuten voor de rust een met de veldverhoudingen strijdige 0-1 stand kreeg, toen DS scoorde uit een door Jan Jongbloed ingeluide onoverzichtelijke situatie. De Deventer doelman zag een ogenschijnlijk simpele reddingspoging bij een voorzet van Den Bakker mislukken, doordat hij met de noppen van zijn schoen bleef haken in de broekspijp. De bal caramboleerde vervolgens voor de voeten van Gorter, die via het been van Witbaard raak knalde.
Voor het overige was de strijd tussen het door blessures gekwelde GA Eagles en DS een weinig opwekkend gebeuren, ook al doordat scheidsrechter Draaisma het nodig oordeelde drie spelers van DS (Braham, Lees en Overweg) en twee van GA Eagles (Voskamp en Bosman) een gele kaart te geven voor deels niet al te zware vergrijpen.