NUTTIG OEFENDUEL VAN DS'79 TEGEN FULL SPEED
DS'79 heeft de voetballoze zondag benut met het spelen van een oefenduel tegen Full Speed uit Delft. DS won met 7-2, na een ruststand van 2-0. Met name Edwin Gorter was als prijsschutter op dreef. Hij scoorde driemaal, doch miste in de eerste helft een strafschop.
Hakim Braham (tweemaal), Wim van der Steene en Jaap van der Wiel scoorden de overige treffers voor de Dordtse club.
Op de uitstekende grasmat van de afdelingsclub Full Speed startte Hans Dorjee met Wim van der Steene als laatste man en Piet Wijnberg als voorstopper.
In de tweede helft nam Dick van der Starre de plaats van Jaap Bloem onder de lat in, terwijl Peter Matena - die opnieuw last kreeg van zijn rugblessure - werd vervangen door Harry Melis. In het laatste half uur werden Cor Lems, Jacques den Bakker en Piet Wijnberg vervangen door Marcel Vlot, Cees spaan en Theo Kulsdom.
"Het was", meende Hans Dorjee, "een nuttige wedstrijd voor het ritme. Vooral in de eerste helft was goed te zien dat je moet blijven spelen om in het ritme te blijven". DS heeft inmiddels afgezien van het aantrekken van Waslander van NAC. Gaat het met Gerrie Mühren de goede kant op, hij heeft gisteren drie kwartier gelopen, met Peter Matena wil het de laatste weken niet vlotten. Dorjee: "Hij kreeg opnieuw last van zijn rug. Er zijn gisteren foto's gemaakt. Dinsdag weten we er meer over."