SLOT IN MINEUR AAN KROMMEDIJK
Amper 1000 toeschouwers namen gistermiddag aan de Krommedijk afscheid van DS'79 als eredivisionist. Het werd onder een triest decor ook een droef besluit voor eigen volk: een 1-5 nederlaag tegen FC Groningen.
DS'79 speelde zonder Edwin Gorter, die met Jong Oranje is afgereisd naar Toulon om daar deel te nemen aan het internationale jeugdtoernooi. Nu mocht Duco Bolte nog wat eredivisiesfeer opsnuiven.
Het werd ook nu weer van Dordtse zijde een magere vertoning, maar dat zal uit het resultaat wel duidelijk zijn geworden. Bij DS'79 haalde alleen René Notten een dikke voldoende. Hij was de enige speler, die inzet aan de dag legde. De rest speelde plichtmatig volgens de door trainer Hans Dorjee uitgestippelde lijnen met als gevolg een zeer steriele vertoning.
FC Groningen wenste in eerste instantie ook amper mee te werken om er nog iets van te maken. Han Berger moet zijn spelers in de vroege morgenuren persoonlijk in de bus hebben geduwd, want ze maakten allemaal de indruk reeds met de trip naar Indonesië bezig te zijn. DS'79 werd als een verplicht nummer beschouwd waaraan bijzonder weinig eer kon worden behaald.
In de beginfase had DS'79 zowaar een lichte meerderheid. Notten was dicht bij succes. Zijn venijnige schot werd evenwel met de nodige moeite door doelman Harry Schellekens gestopt. In de achtste minuut was het in feite al met de ontvangende ploeg gebeurd toen Edwin Koeman en de Groningers aan een 1-0 voorsprong hielp.
Roossien tekende voor het voorbereidende werk. Als wedstrijd had de vertoning niets meer om het lijf. FC Groningen toonde op alle fronten beduidend meer en soms het dubbele in huis te hebben dan de thuisploeg, vooral op individueel gebied. Om beurten kon een Groninger de aanval opzoeken, maar het waren toch in het bijzonder Van Tiggelen, Fandi, Koeman en Roossien die een uitblinkende rol voor zich opeisten.
Laatstgenoemde zorgde kort voor de onderbreking met een eenvoudig wippertje voor 0-2 en toen zag zelfs de grootste optimist onder de Dordtse aanhang er geen brood meer in.
FC Groningen kon na de hervatting doen en laten wat het wilde. De bezoekers hadden nauwelijks twintig minuten nodig om tot 0-5 uit te lopen door een treffer van Fandi en twee goals van Koeman. DS'79 kwam toch nog aan een doelpunt. Karel Hiddink pakte Notten te hard aan en dat leverde de thuisclub op gezag van scheidsrechter Oetelmans een vrije trap op. Niels Overweg knalde de bal hieruit via de Groningse muur tegen de touwen.