DS'79 WINT DRECHTSTEDEN CUP
DS'79 is de afgelopen week met een voldoende uit de strijd gekomen tijdens het Drecht Steden toernooi. Voor het eerst in vier jaar hebben zij de cup gewonnen. Grote vreugde dus bij de kersverse eredivisieclub. De eerste wedstrijd werd dinsdag gevoetbald tegen de Belgische ploeg KV Mechelen. Ongeveer 4000 toeschouwers konden kijken naar een leuke partij voetbal. Dat niet alles al even vlekkeloos verloopt is logisch, maar gezegd kan worden dat DS op de goede weg is.

Sterk
Vooral de verdediging, met als uitblinkers Jaap Bloem en Gerrie Mühren, zit sterk in elkaar. Dit had DS wel nodig om het sterk offensief wat de Belgische ploeg ten toon spreidde, tegen te gaan. Toch wisten de Dordtenaren de match in winst om te zetten: 2-1. De doelpuntenmakers waren Geert Meyer en Hakim Braham. Everton, de favoriet van dit toernooi, schakelde Haarlem uit met 3-1. Dat betekende dat DS donderdag de strijd om de cup moest aangaan tegen de ploeg uit Liverpool.

Onbeslist
Vijfduizend toeschouwers konden getuige zijn van een enerverende wedstrijd. Helaas bleef de match onbeslist. Gevolg hiervan was dat er strafschoppen genomen moesten worden. Voor DS schoten Spaan, Melis, Matena en Mühren rak. Eén misser, die op naam kwam van Geert Meyer. Mede door de uitstekende acties van keeper Bloem, kwam Everton niet verder dan drie doelpunten. DS'79 kon de beker van dit geslaagde Drecht Steden toernooi in ontvangst nemen.

Bijgeschaafd
Ondanks deze goede start is gebleken dat er bij DS nog het een en ander bij geschaafd moet worden. Op het middenveld ontbreekt nog de spelbepalende lijn. Het wachten is op de terugkeer van de op dit moment geblesseerd zijnde spelers Van de Linden en Van der Steene. Aanvallend mist DS nog teveel snelheid en directheid. Maar zoals al eerder is vermeld DS is op de goede weg.