Doelman Leendersen van DFC heeft op dit moment geen schijn van kans tegen de goed gerichte kopbal van Hakim Braham (derde van rechts), die DS daarmee op het spoor van de overwinning zette.
EEN GENOEGLIJK ONDERONSJE
Het meest interessante voetbalelement, een hoog tempo, werd in de erewedstrijd tussen het jubilerende DFC en de betaalde 'broer' DS'79, node gemist. DFC heeft aan den lijve moeten ervaren dat (a) het huidige elftal van DS'79 gewoon veel te sterk is voor een confrontatie en (b) dat een ploeg conditioneel sterk moet zijn om in ieder geval niet af te gaan. De uiteindelijke uitslag van 0-4 voor de betaald voetbalorganisatie valt op het oog nog wel mee en in de eerste helft heeft DFC, uitgegaan van een 4-4-2 opstelling, DS nog aardig kunnen bijbenen. Het gegeven evenwel dat DS'79 in de tweede helft bepaald niet uit was om de honger naar doelpunten echt te stillen, verklaart waarom de eindscore draaglijk bleef. Voor DS'79 was de confrontatie, na het eclatante succes in het Drecht Steden toernooi, een uitstekende gelegenheid om de tot bezinning gekomen Edwin Gorter uit te testen. De test viel voor de talentvolle middenvelder beslist niet negatief uit, omdat zijn conditionele achterstand op de andere spelers niet- of nauwelijks merkbaar was. Met Bert Bartelings in de achterhoede, Dennis van der Gijp op het middenveld en Theo Kulsdom in de aanvalslijn, had Hans Dorjee het experimentele karakter nog wat doorgetrokken.
Na een langdradige eerste helft (0-0), waarin overigens het goede spel van Arie Evers wel opviel en het eerste optreden van Patrcik Mijnhardt-Verschoor aan de Krommedijk een lichte tegenvaller mocht worden genoemd, trok DS in de tweede helft wat meer registers open.
Op dat moment bleek dat DFC conditioneel nog lang niet is waar het straks moet zijn. Het ging, na een nog te korte voorbereidingsperiode conditioneel volledig door de knieën.
Hakim Braham, die zich steeds meer ontpopt als de 'kruimeltjesdief' op het middenveld, brak voor DS de scoren open, waarna Edwin Gorter, na een uitgekookte pass van Geert Meyer, twee man op het verkeerde been zette en een juweel van een treffer aantekende.
Geert Meyer scoorde 0-3, na aangeven van Jacques den Bakker, waarna Harry Melis, via het benutten van een strafschop, de eindscore op 0-4 bepaalde.
Ruud Hendriks liet vervolgens een unieke gelegenheid onbenut om DFC aan de eretreffer te helpen.