DS HOUDT CERCLE BIJ
In de eerste echte voetbalkrachtmeting binnen het oefenprogramma heeft DS'79 in Blankenberg tegen de Belgische eerste divisieclub Cercle Brugge een verdienstelijk gelijkspel van 2-2 behaald. In tropische warmte en op een keihard veld keek DS'79 bij de rust tegen een achterstand van 1-0 aan. Omzettingen in het elftal bracht vervolgens niet alleen meer vaart in het spel van de Dordtse formatie; het leidde er tevens toe dat DS in de tweede helft de wedstrijd beheerste. Hans Dorjee, de 'supervisor' van DS'79 startte met de volgende opstelling: Bloem; Van der Linden, Mühren, Wijnberg, Den Bakker; Spaan, Lees, Braham; Melis, Linford en Meijer.

Heel wat beter
Nadat Jacques den Bakker na een half uur, geplaagd door blaren aan zijn hielen, zijn plaats had afgestaan aan Bartelings, wijzigde Dorjee de middenlinie met Bolte, Lees en Meijer en de aanval met Braham, Linford en Matena. In die opstelling acteerde DS heel wat beter dan in de eerste helft, waarin overigens Jaap Bloem en Gerrie Mühren al tot de beste spelers van het veld uitgroeiden. De Dordtse doelman moest alleen zwichten voor een goed gericht schot van Broekaert. Het betere spel van DS'79 in de tweede helft resulteerde al snel in de gelijkmaker. Een sterke één-twee-combinatie tussen Linford en Braham werd door de laatste knap afgewerkt: 1-1. Terwijl iedereen zat te wachten op de voor de hand liggende voorsprong van DS, nam Cercle Brugge, na een slordigheidje in de verdediging, onverwacht toch weer de leiding. Uitverdedigen door Van der Linden en Wijnberg leidde tot balverlies waarna Bram van Kerkhof de bal stijf in de kruising kon jagen: 2-1.

Loon naar werk
Vijf minuten voor het einde kreeg DS loon naar werken. Bij een individuele actie werd Linford grof onderuit gehaald, waarop Gerrie Mühren de strafschop verzilverde: 2-2. Het grote winstpunt voor Hans Dorjee was uiteindelijk dat DS conditioneel op de goede weg is. „Als je de tweede helft, na een nog zo korte inwerkperiode, van een wedstrijd weet te beheersen, dan sta je er conditioneel niet slecht op. Aan de individuele prestatie wens ik voorlopig nog voorbij te gaan. Met name omdat de as waarop het elftal straks moet kunnen steunen, nog niet compleet is. Van der Steene zal de spelbepalende middenvelder moeten worden. Hij wordt nog steeds geplaagd door een bovenbeenblessure, al ziet het er naar uit dat hij donderdag tegen Papendrecht zijn plaats zal kunnen innemen." Vrees voor gebrek aan lengte in verdediging van DS'79 bestaat bij Hans Dorjee niet. „Met een doelman als Jaap Bloem onder de lat hoef je niet bang te zijn. Vorig seizoen heeft Terry Lees aangetoond dat hij uitstekend als voorstopper kan fungeren, al is het wel zo dat we zoveel mogelijk buiten het zestienmetergebied moeten verdedigen.

Veel belangrijker
Veel belangrijker is dat het middenveld op korte termijn kan aantreden zoals ik dat zo graag zou willen. We hebben de tijd. Via het Drecht Steden Toernooi en de nog komende oefenwedstrijden moet de ploeg startklaar worden gemaakt voor de competitie.