AZ BENUTTE DE KANSEN
Twee partijen waren in Dordrecht de eredivisie niet waardig: thuisclub DS'79 en scheidsrechter De Vrieze. AZ'67 deed wat het moest doen, niet meer en niet minder. De Alkmaarders waren uiterst blij met de zege van 2-0, nadat in de afgelopen twee wedstrijden steeds vijf tegentreffers moesten worden genoteerd. Niet dat AZ'67 een sublieme partij speelde, maar in tegenstelling tot de thuisclub wist het kansen te scheppen.
Er viel zondag amper iets te genieten aan de Krommedijk. Arbiter De Vrieze eiste een hoofdrol op. De parmantig rondstappende scheidsrechter maakte zich in de eerste helft belachelijk. DS-trainer Dorjee wond zich op over een beslissing van De Vrieze, waarna deze de fluit hanteerde en AZ'67 een vrije trap toekende. De spelers werden de dupe van de scheidsrechterlijke dwalingen. De irritatie nam toe, omdat De Vrieze bij grove charges weigerde een gele kaart te trekken.
Na een half uur voetbal ontstond zelfs een vechtpartij, die indirect op het conto van De Vrieze kon worden geschreven. Voor DS'79, dat al na 14 minuten tegen een achterstand van 0-1 aankeek, leek het nog erger te worden, toen De Vrieze de Alkmaarders een dubieuze strafshop toekende. Heus zag zij inzet evenwel door doelman Bloem gekeerd.
De tweede helft was van nog minder niveau dan de eerste. De Dordtenaren konden niets anders dan vechtlust in de strijd werpen. De kwaliteit die noodzakelijk is voor eredivisiespel ontbreekt nu eenmaal. Bovendien kampt de ploeg met een groot aantal geblesseerden en twee geschorst spelers. DS'79 wilde wel, maar kon niet.
Notten, die overigens verdienstelijk debuteerde, kon daar ook niets aan veranderen. AZ'67 stelde er weinig tegenover. Middenvelder Van der Poppe werd de beste man van het veld. Zijn spitsen, die hij van tijd tot tijd keurig bediende, wisten zich echter geen raad met de geboden mogelijkheden. Totdat Talan vijf minuten voor tijd even los van zijn bewaker Den Bakker. Op een voorzet va Gaasbeek kopte hij de bal diagonaal langs Bloem: 2-0.