DS'79 LAAT PUBLIEK EEN HELFT SMULLEN

Hakim Braham haalt uit voor 1-0.
Met werkelijk oogstrelend voetbal verpersoonlijkt door 'alleskunner' Gerrie Mühren, diende DS'79 zich andermaal aan als één van de voornaamste titelkandidaten in de eerste divisie. „Maar ja, dat is een utopie, hè, hopen dat je ploeg tweemaal drie kwartier zulk goed voetbal kan spelen", kende ook bij de Dordtse oefenmeester Hans Dorjee na de 3-1 overwinning op SVV de tevredenheid grenzen. „Ik denk wel, dat we goed overwinterd hebben. Winnen van NAC, gelijk tegen Borussia Mönchengladbach en nu weer zo'n goeie eerste helft tegen SVV. Het is alleen jammer, dat we niet nog meer hebben gescoord". Zelfs SVV's veteraan Leen Warnaar, in de loop der jaren toch het nodige gewend in zowel ere- als eerste divisie, stond na afloop nog bij te komen. Niet zo zeer van het geenszins beschamende verlies, alswel van het niveau, dat DS in de eerste rondgang demonstreerde: „die gasten bleven komen", sprak de Schiedamse libero bewonderend. „En waar ze vandaan kwamen, ik weet het niet. Het leek wel of ze een man meer hadden. Ieder keer stond er een speler vrij. Wij waren gewoon niet bij machte het tempo eruit te halen, want reken maar, dat Bas van Noortwijk en ik dat genoeg geprobeerd hebben. Vooral op het middenveld was er voor ons geen houden meer aan".
Ondanks de 'gele furie', die constant op het Schiedamse strafschopgebied afstormde, bleef het aantal treffers voor de pauze tot slechts twee beperkt. Waarbij SVV al na vijf minuten van de coulant leidende Henk van Ettekoven het voordeel van de twijfel kreeg door een ogenschijnlijk loepzuiver doelpunt van Gerrie Mühren op advies van grensrechter De Koster, die hinderlijk buitenspel van Anne Evers had geconstateerd, te annuleren. Uitstel van executie, meer ook niet, want toen Rob Koevermans niet kon verhinderen dat Evers met het hoofd een pass van Edwin Gorter tot bij Hakim Braham (stand-in voor de geblesseerde Peter Matena) verlengde, was het hek van de dam: 1-0.

Impulsen
De aanvallende impulsen van SVV stelden in die fase hoegenaamd niets voor. Slechts Koevermans, na een slimme beweging van Edwin de Man, kon Jaap Bloem eventjes op de proef stellen, maar voor het overige was het DS'79, dat het voor het zeggen had. Zo kogelde Gorter via de handen van Bas van Noortwijk op de paal, reageerde dezelfde sluitpost prima op een lastige knal van Cor Lems, maar werd het op slag van rust 2-0 via wederom Braham, die een afdraaiende voorzet van Rob van Hemert hoog in de verste hoek kopte en aldus DS'79 in gewonnen positie manoeuvreerde.
Dat SVV in de tweede helft, de Dordtenaren zowaar aan het wankelen bracht, had voor een groot deel te maken met de stuwende inbreng van de voor Ruud van Dijk ingebrachte Rob Kiebert. SVV sprong echter te nonchalant met de mogelijkheden om - zo lieten Richard Dercks, Koevermans, Edwin de Man en Ferry Meerhoef uit één en dezelfde aanval de aansluiting aan zich voorbij gaan - om er weer een wedstrijd van te maken. Meerhof scoorde later nog wel (3-1), maar daarvoor had Evers een blunder van Warnaar omgezet in een doeltreffende voorzet richting Van Hemert.