Die zit: 1-0 voor DS'79 door een treffer van aanvoerder Anne Evers.
DS GAAT ER VOORZICHTIG IN GELOVEN
DS'79 gaat na de krappe 1-0 overwinning op Veendam alleen aan kop in de eerste divisie. Het woord eredivisie gaat in Dordrecht steeds vastere vormen aannemen en prijkte al op gratis stickers van een Dordtse meubelfirma. Maar in de bestuurskamer van DS'79 wordt het woord eredivisie toch angstvallig verzwegen. Onder het mom 'de Goden niet verzoeken' wordt de eventuele promotie naar het 'walhalla' afgewimpeld.
Toch kan men er in Dordrecht er bijna niet meer omheen. De formatie van de succesvolle trainer Hans Dorjee staat twee punten los van de naaste concurrent Volendam, terwijl FC Den Haag met het treffen tegen MVV in het vooruitzicht een punt liet liggen tegen het vorige week nog door DS'79 met 1-5 verslagen FC VVV. De Dordtse kampioenswimpel blijft nog verscholen, maar kan toch wel worden opgestreken, want de titel ligt binnen het bereik van DS'79.
Opvallend is trouwens dat aan de Krommedijk bijna eens per twee weken geen behoorlijke wedstrijd wordt gespeeld, terwijl DS'79 in de uitbeurten soms op geweldige wijze speelt. Nu laat het veld aan de Dordtse Krommedijk, waar gisteren in de ochtenduren eerst de amateurs van DFC tegen DBGC speelden, nog al te wensen over.
Dat de score beperkt bleef tot 1-0 door een treffer van aanvoerder Anne Evers een kwartier na rust, heft Veendam te danken aan het geweldige werk van doelman Hiddo Reys. Op soms formidabele wijze wist hij de schoten van de Dordtse aanval en uit tweede lijn van Evers te pareren. Er leek geen doorkomen aan voor DS'79, dat toch veruit de meeste hoekschoppen mocht nemen. Maar wat Peter Matena en Hakim Braham ook probeerden, het hielp niets. Ook niet toen goaltjesdief Rob van Hemert voor Gorter werd ingezet.