Hakim Braham haalt uit voor de tweede treffer van DS'79. Telstar Cees Schoo lijkt in de weg te staan, maar de schijn bedriegt: 2-1 voor DS.
GOUDEN WISSELS VAN DORJEE
De twee wissels tijdens de rust van DS'79 contra Telstar moesten het duel een ander gezicht gaan geven. DS-trainer Hans Dorjee besloot Edwin Gorter en Henk van Leeuwen in de kleedkamer achter te laten en Rob van Hemert en Peter Matena hun plaats in de voorste linie te laten innemen. Het bleek een gouden greep van Hans Dorjee. De bij rust opgelopen 0-1 achterstand werd na de hervatting vliegensvlug weggewerkt en naar een 2-1 voorsprong omgebouwd. Zeer tevreden zag Hans Dorjee toe hoe zijn wissel van Rob van Hemert voor het 'talent' Edwin Gorter aan de basis stond van twee gave treffers, waarvan hij zelf voor een 1-1 score tekende. Het werd uiteindelijk 3-1 voor de Dordtse ploeg, die daarmee terecht de zege voor zich opeiste. Telstar maakte er na rust niet veel meer van. De ploeg van Joop Brand had in de eerste helft een aardige partij op het veld kunnen leggen, maar na de hervatting kon de Velsense ploeg het door DS'79 opgeschroefde tempo niet bijbenen. DS'79 leek in die zeer slechte eerste helft vast te zitten. Het leek of ze nog last hadden van de bij Volendam opgelopen 2-1 nederlaag. Telstar-aanvaller Marcel Liesdek kreeg keer op keer de mogelijkheden zijn kunsten te vertonen.
De donkere Liesdek legde dan ook de basis voor de Telstar goal. Zijn omhaal ketste tegen de onderkant van de lat. DS'79 verzuimde echt weg te werken, waarna Ronald Weyers na precies 30 minuten de score kon openen: 0-1. Kort hierna verzuimde Ben Haverkort zijn ploeg naar een grotere voorsprong te schieten.
DS'79 kende in de eerste minuut na rust nog geluk. Het schot van Weyers vloog hoog over. Het bleek het enige wapenfeit van de Velsense ploeg in deze tweede periode. De Dordtse ploeg, waarin Rob van Hemert en Peter Matena dus voor betere aanvallende kwaliteiten moesten gaan zorgen, dan van Gorter en Van Leeuwen waren uitgegaan, schakelde op een hoger tempo over.
Telstar kon het niet bijbenen. In de derde minuut leverde deze acceleratie succes op. Cor Lems trok vanaf de achterlijn voor. Rob van Hemert werd volledig vrij gelaten en knikte de gelijkmaker achter Jan Nederburgh: 1-1.
Hans Dorjee had achterin ook een kleine wijziging aangebracht. Terry Lees was naar achteren gehaald en het Volendamse vernuft Gerrie Mühren moest op het middenveld de grote lijnen uitstippelen.
DS'79 had de smaak te pakken. In de veertiende minuut trok Rob van Hemert vanaf de achterlijn voor. De zeer wisselvallige spelende Hakim Braham stond op de goede plaats en trof de roos: 2-1. De Dordtse ploeg kreeg enkele kansen maar na ruim twintig minuten soleerde Peter Matena vanaf de eigen helft, doordat Telstar veel te ver stond opgedrongen en na een fraaie actie van Braham-Mühren langs de uitgelopen Nederburgh: 3-1. Een handvol kansen kreeg DS nog, maar verdere treffers bleven uit.