DS'79: PROMOTIE BINNEN HANDBEREIK
Evenals vorige week tegen Veendam stuitte DS'79 op verbitterde tegenstand in Heerenveen, waar de ploeg van die naam pas in de 88e minuut capituleerde. Het was opnieuw aanvoerder Anne Evers die zich, ondanks de strenge bewaking van Dolstra, als matchwinnaar aandiende. Met de oneven goal liep de Dordtse koploper uit de eerste divisie weer wat verder weg van de naaste concurrenten en kan komend weekeinde aan de Krommedijk bij winst op Volendam het promotiefeest naar de eredivisie vieren.
Het duel tussen Heerenveen en DS'79 verdiende zeker geen schoonheidsprijs, maar door de grote inzet, gevoegd bij het gedurfde voetbal van beide partijen, kwamen de tweeduizend toeschouwers nog redelijk aan hun trekken. De ploeg van trainer Hans Dorjee kon Niels Overweg en Edwin Gorter niet opstellen, omdat zij met blessures tobden. Terry Lees was daardoor als voorstopper aangewezen, van welke taak hij zich prima kweet, terwijl Rob van Hemert, samen met Hakim Braham en Peter Matena de frontlinie vormden.
Cor Lems, wiens schorsing er op zat, was weer van de partij en hij groeide meteen uit tot één van de beste spelers. Lems ondernam sterke rushes en verstrekte zuivere passes, maar kreeg van scheidsrechter Draaisma uit Groningen wel de gele kaart, wegens ongedisciplineerd optreden. Door een onbesuisde trap van Nijgh raakten de Dordtenaren spoedig linkervleugelverdediger Jacques den Bakker kwijt, die het eerst nog een poosje probeerde, maar na 27 minuten zijn plaats afstond aan Bartelings.
Voor het eerste wapenfeit zorgde Peter Matena, die de vuisten van keeper De Boer als doelwit koos. Verder verstreek de eerste helft zonder veel noemenswaardige wederwaardigheden. Kort voor de rust zwaaide Schulting met zijn visitekaartje en liet een gloeiende kogel, welke Jaap Bloem alert tot corner omboog, volgen door een zeer effectvol schot, dat met moeite werd gekeerd.
Na rust bleef de soms grimmige strijd zijn spannende karakter behouden en ging de Dordtse machine een hoger toerental draaien. Er werd door de geelhemden soepeler en met meer overleg gespeeld. Heerenveen stelde daar pure vechtlust tegenover en sloofde zich uit alsof het zelf nog kon promoveren.
De Dordtenaren eisten echter de beste mogelijkheden voor zich op en waren enkele malen dichtbij een doelpunt. Anne Evers had na een vloeiende combinatie met Braham en Matena het doel op een haar na gemist. Een vrije doortocht van Rob van Hemert was op de keeper gestrand, alvorens Teun Kist in het Friese doelgebied over de bal heen maaide en Anne Evers daardoor op de valreep de fraaiste kans kreeg, welke hij koelbloedig benutte.