Anne Evers, twee treffers.

PAPENDRECHT VERRAST
Een enorme plensbui, tien minuten voor het einde van de vriendschappelijk voetbalwedstrijd tussen Papendrecht en DS'79, kon bij Papendrecht de pret niet meer drukken. Nadat Papendrecht verrassend binnen tien minuten een voorsprong van 2-0 nam, was het met het eindresultaat van 2-2 uiteindelijk best tevreden. DS had overigens al voor de rust de balans weer in evenwicht gebracht. Voor DS'79 was het de vierde wedstrijd in een week. Alle reden om er niet direct vol gas tegenaan te gaan. Dit in tegenstelling tot Papendrecht, in welk elftal wel degelijk het prestige een rol speelde. Behoedzaam gestart, het gaf in de beginfase vier hoekschoppen op rij weg, schoot Papendrcht als een razende roland uit de startblokken.

Counteren
Counteren is geen geliefkoosd wapen, doch de wijze waarop de selectie van Wout Plaisier het hanteerde, was meer dan voortreffelijk. DS'79 maakte vanaf het begin de fout om Papendrecht met de rug tegen de muur te 'timmeren' om zo snel mogelijk een voorsprong te forceren. DS kreeg daarvoor al na vijf minuten de rekening gepresenteerd. Een slechts pass van Mühren werd op het middenveld onderschept. En volgde direct de pass naar de vrijstaande Sjaak van Giesbergen. Diens voorzet op maat werd door Jos van Giesbergen, die met het hoofd hoger reikte dan Niels Overweg, uitstekend ingekopt: 1-0. De druk die DS vervolgens uitoefende was sterk, maar Papendrecht hield het hoofd koel. Zo koel dat vier minuten later Papendrechts tweede doelpunt kon worden aangetekend. Met een striemende dieptepass werd Frans Lutjeboer de vrije ruimte ingestuurd. Jaap Bloem stormde ver zijn doel uit, werd door Lutjeboer in de 'veiling' genomen waarop deze uitstekend timend de bal in het lege doel plaatste: 2-0.

Te lage
Het in een veel te lage versnelling spelend DS'79 knipperde flink met de ogen over zoveel brutaliteit. Anne Evers, veruit de beste speler bij DS, maande zijn spelers om harder aan te pakken. Zelf gaf hij het voorbeeld door een duel met het hoofd aan te gaan tegen doelman Hardam en Hans van Dongen van Papendrecht. Het drietal klapte met de hoofden tegen elkaar en stortte ter aarde. Het betekende het einde van de wedstrijd voor Hardam, die een scheurtje in zijn neus opliep. In de 26-ste minuut bracht DS de spanning eindelijk terug. Er kwam een mislukt schot van Peter Matena, waarbij de bal richting Anne Evers sprong. De aanvoerder van DS zette Cock van der Griend op het verkeerde been, draaide handig om hem heen en passeerde invaller doelman Charles Verbeek kansloos: 2-1.

Frans Lutjeboer, technisch sterk.

Eindelijk
DS begon eindelijk wat nadrukkelijke te stuwen. Verbeek redde knap na een combinatie Lems-Evers, waarbij hij met een snelle reactie de bal na het schot van Evers keerde. Ontzag had hij al evenmin voor een spetter van Edwin Gorter, maar daarna vond Anne Evers, vier minuten voor d rust eindelijk de opening voor de gelijkmaker. En hoe. Met het hoofd draaide Evers de bal om Hans van Dongen heen, ving de bal weer op en priemde vervolgens knap raak: 2-2. Het laatste woord voor de rust was weer voor Papendrecht. Bloem moest handelend optreden bij een hard schot van Jos van Giersbergen, terwijl hij Peter Keyzer, die Ab van Oorschot op snelheid klopte, tijdig het schieten onmogelijk maakte. Met Jacques den Bakker voor Ab van Oorschot kregen de 25000 toeschouwers in de tweede helft een feller DS te zien. Papendrecht etaleerde evenwel dezelfde lef als voorheen, waarmee zich een interessant verloop aandiende.

Matig
DS kwam flink in de problemen op het moment dat Frans Lutjeboer op de rand van het strafschopgebied een vrije trap forceerde. Papendrecht nam dit buitenkansje zo matig dat de verdediging van DS de zaak kon klaren. Na een kwartier mocht Papendrecht de handen dichtknijpen. Bij een snelle uitval kreeg Anne Evers een nauwelijks te missen kans. Hij wipte de bal over de uitlopende Verbeek naast de paal. Een kwartier voor het einde maakte Joop Oostdam zijn rentree in de hoofdmacht van DS'79, terwijl de hinkende Edwin Gorter naar de kleedkamer verdween. Oostdam was nog maar nauwelijks binnen de lijnen of hij priemde de bal laag en hard in het hart van de verdediging van Papendrecht, waar Matena en Evers misten bij de afwerking. Papendrecht putte uit het falen van de DS-aanval nog even moed om er tegenaan te gaan. Tot een enorme bui regen de pret in feite bedierf. Miste Hans van Dongen in de natte slotfase voor Papendrecht het winnende doelpunt, aan de andere kant wist DS geen profijt te trekken ui het falen van doelman Verbeek.

Opstellingen
Papendrecht: Hardam (Verbeek); Van der Bijl, Van der Griend, Ter Stege, Van Dongen; Van Kuyk, Lutjeboer, Rupert; Keyzer, J. van Giersbergen, S. van Giersbergen.
DS'79: Bloem; Van der Linden, Mühren, Overweg, Van Oorschot (Den Bakker); Lems, Spaan, Evers; Gorter (Oostdam), Matena, De Vries.