DS'79 WEGGESPEELD
DS'79 heeft de 5-1 nederlaag tegen MVV zonder al te veel moeite geaccepteerd. Het was zoals libero Gerrie Mühren later zei: „Wij waren hier kansloos. Na rust zijn we weggespeeld en de uitslag is zeker niet geflatteerd".
De Limburgers lijken sinds de komst van Clemens Westerhof niet meer te kloppen. De gewezen hulptrainer van Feyenoord heeft spelers en publiek dusdanig enthousiast gemaakt dat zijn ploeg opvallend sterk speelt en dat de kijkers weer de weg hebben gevonden naar het stadion. Zaterdag zaten er maar liefst zevenduizend.
Westerhof: „Ik wist dat DS na rust zou afhaken, want die jongens hadden de inhaalwedstrijd tegen Cambuur nog in de benen zitten. In de tweede helft was het toen niet zo moeilijk om de zaak af te maken".
De ploeg van Hans Dorjee was in die eerste helft overigens zeker niet de mindere. Integendeel. Er werd beter gecombineerd en het Maastrichtse team kroop in de beginfase meer dan eens door het oog van de naald. DS kwam ook op voorsprong. In de achtste minuut kwam een corner van Mühren terecht op het hoofd van de zeer sterk spelende Anne Evers. Tegen zijn kopbal van Baetsen kansloos: 0-1.
Vlak voor rust kwam MVV op gelijke hoogte. De doorgebroken Maas werd neergelegd en de door Hobé toegekende penalty werd door Bert van Marwijk benut: 1-1. DS had toen al kruit verschoten, want MVV liep in de tweede helft weg van de tegenstander. Eerst via Massot (2-1), en vervolgens via Adam, die driemaal scoorde en voor de eindstand van 5-1 zorgde.
Dorjee was zo ruiterlijk om toe te geven dat de Limburgers hem na rust hadden verrast: „Wij hadden de zaak aanvankelijk in handen, maar tegen dat geweld waren wij niet opgewassen. MVV dingt duidelijk mee naar een plaats in de eredivisie."
Na afloop van deze boeiende ontmoeting was het buiten het stadion minder plezierig. Enkele Maastrichtse 'supporters' beschadigden met een baksteen de supportersbus van DS'79. Als 'wraakactie' gooiden enkele Dordtse fans een houten paal door het raam van een nabij gelegen huis. De politie, die snel ter plaatse was, verrichte overigens geen arrestaties.