De ijverige Marco de Vries kopt op dit moment nog rakelings naast. Later zou hij doelman Baetsen wel verschakelen en DS'79 aan een voorsprong van 2-1 helpen.
PAKKEND SPEKTAKEL
Na het enerverende duel tussen DS'79 en MVV barstte Jaap Bloem, de doelman van DS in woede uit. Zijn mikpunt; scheidsrechter Severijn, die pal voor tijd het vierde en eventueel winnende doelpunt van DS annuleerde en die daarvoor uit het oog had verloren dat een speler van DS'79 werd weggedrukt voor MVV de leiding nam met 2-3. Het was een storm in een glas water, zonder nadelige gevolgen voor Bloem - en zonder een wrange nasmaak aan Severijn. DS'79 en MVV mochten zich immers beide gelukkig prijzen met de einduitslag. MVV omdat het in de eerste helft en begin van de tweede helft door een furieus DS met de rug tegen de muur werd gedrongen en DS'79 omdat het in het verdere verloop van de tweede helft een achterstand aan zichzelf had te wijten.

Goed voetbal
Alles bij elkaar genomen speelden en DS en MVV een verschrikkelijke goede eerste helft en een tweede helft waarin de toeschouwers alles kregen voorgeschoteld wat maar met voetbal te maken had. Met het handhaven van de toppositie en het vertoonde spel moet wel iedereen tevreden zijn. Degenen die bij 2-2 vroegtijdig de arena verlieten, misten drie doelpunten, waarvan twee het predikaat geldig meekregen. DS'79 heeft, ondanks het gelijke spel, in feite een heldenrol vervuld. Het trad deerlijk gehavend aan tegen een tegenstander die geen blessures kende. Ad van der Linden, liesblessure; Cees Spaan, halve kracht, knieblessure; Edwin Gorter op reis met militairen en Cor Lems geschorst. Hans Dorjee zocht de oplossing op het middenveld met Henk van Leeuwen. Hij heeft er geen spijt van gehad, want twee derde van de wedstrijd was Henk van Leeuwen medebepalend voor het verloop van de wedstrijd.

Vanouds
Anne Evers schitterende met name in de eerste helft als vanouds en voor hem was het wel bijzonder sneu dat Severijn vlak voordat de laatste minuut inging een uiterst fraai doelpunt annuleerde, omdat Evers direct scoorde uit een indirecte vrije trap. Weinigen zullen het gebaar van Anne Evers hebben gezien, doch na afloop was hij een van de spelers die Severijn de hand drukte. En om eerlijk te zijn, DS had een zege van 4-3 net niet verdiend. Daarvoor was MVV een te goede en aantrekkelijke tegenstander geweest. Het komt maar al te weinig voor dat ploegen in uitwedstrijden zich niet ingraven. MVV weigerde het constant. Het kwam zelfs uitermate brutaal voor de dag en voor DS eigenlijk wist wat er gaande was - er was pas drie minuten gespeeld - lag de bal al voor de eerste maal achter Bloem. Na een overtreding van Ab van Oorschot nam Van Marwijk de vrije trap zo haarfijn, dat Van Staveren maar hoefde te knikken: 0-1. Het was het eerste doelpunt uit een stilstaande positie. Er zouden er nog vijf volgen.


Rob van Hemert, tussen twee verdedigers van MVV, brengt DS in de slotminuten toch nog op 3-3.

Weggerukt
DS'79, direct uit dromenland weggerukt, had een behoorlijk tijdje nodig om de depressie, die het doelpunt van MVV had veroorzaakt, te overwinnen. Op het moment dat dat in de twaalfde minuut gebeurde., was meteen het hek van de dam. Terwijl de verdediging van MVV bij een vrije trap van Mühren een direct schot verwachtte, tikte Mühren de bal naar Anne Evers, die fraai en vernietigend uithaalde: 1-1. Vanaf dat moment dicteerde DS de wedstrijd. Gedragen door een dankbaar publiek volgde een constante stormloop. Niet dat MVV niet stil zat, maar DS was gretiger, fanatieker en eindelijk bleek de pass - mede door de uitstekende inbreng van Van Leeuwen - op maat gesneden. DS had echter af te rekenen met doelman Baetsen, die achtereenvolgens een schot van Matena, een kopbal van Niels Overweg en een schot van Anne Evers stopte.

Sterk
Geluk had Baetsen met name bij twee kopballen van Marco de Vries die op een haar na het beoogde doel misten. Aan de andere kant moest Jaap Bloem al zijn talent aanwenden om een vrije trap van Van Marwijk te ontkrachten. Wat speelde DS'79 op dat moment sterk. Nog nimmer had het legioen een zo voortreffelijke elftal mogen aanschouwen. De komst van een sponsor voor DS zal er niet vreemd aan zijn geweest. In de 39ste minuut brak voor Marco de Vries het moment aan dat hij zich in de eerste divisie als afmaker wist te presenteren. Al de gehele wedstrijd uitermate gretig, boog hij een vrije trap genomen door Henk van Leeuwen om tot een treffer. Waarop hij, en terecht, een eigen feestje bouwde: 2-1. DS liep storm, doch MVV bleef wel altijd zichzelf. Nimmer was er sprake van paniek, terwijl de tegenstoten van de Maastrichtse formatie toch altijd een behoorlijke dreiging inhielden. Niet van de nieuwe Engelse spits Turner, die door Niels Overweg tot een figurant werd gedegradeerd. Wel echter door Van Marwijk en de boomlange Adam. Het zonder geluk vaart niemand wel, was dan ook uitstekend van toepassing op DS toen Van Marwijk uit een vrije trap de paal trof en de bal in de handen sprong van Jaap Bloem. Een kwartier lang heeft DS tegenstander MVV in de tweede helft spitsroede laten lopen. Zelfbewust boude de ploeg van achteruit aan menige aanval. Het stuitte echter op een onverbiddelijke Baetsen die in de lucht sterk heerste. Niettemin had Hakim Braham DS in veilige haven kunnen loodsen als hij na een afgemeten pass van Matena de bal niet vrij voorlangs had gekogeld. N een kwartier in de tweede helft kwam de domper voor het zo rustig - misschien te rustig - spelende DS. Van Marwijk nam een duik naar het strafschopgebied op het moment dat hij werd geattaqueerd door Mühren. Severijn trapte er niet in doch kende een vrije trap toe.


Niels Overweg, regerend over Turner, schuwde de aanval niet. Op dit moment kopt hij net over.

Missers
Daaruit scoorde Marcel Adam toch: 2-2. Eigenlijk onbegrijpelijk, maar de gehele verdediging van DS produceerde een niet gering aantal missers, waaruit de gelijkmaker werd geboren. DS was meteen de kluts kwijt en MVV dicteerde het spel. Het was dan ook geen wonder dat het in de 84ste minuut, al weer uit een vrije trap, waarbij invaller Jean Maes inkopte, de op het oog winnende treffer scoorde: 2-3. Met de moed der wanhoop stortte DS zich in de aanval. En met succes. Invaller Rob van Hemert tikte de bal, die werd doorgekopt door Anne Evers, langs de verblufte Baetsen: 3-3. Het legioen stond op zijn kop toen Anne Evers luttele minuten voor tijd magistraal Baetsen opnieuw passeert. Severijn stak er een stokje voor, omdat hij indirect had aangegeven. Een teleurstelling voor MVV en de bijna vijfduizend toeschouwers. De eerlijkheid gebiedt evenwel dat de verdeling van de uitslag het meest op zijn plaats was.

Scoreverloop
Scoreverloop: Van Staveren 0-1, 12e min. Evers 1-1, 39ste min. De Vries 2-1, 60ste min. Adam 2-2, 84ste min. Maes 2-3, 86e min. Van Hemert 3-3. Toeschouwers 5000. Scheidsrechter Severijn.
DS'79: Bloem; Van Oorschot, Overweg, Mühren, Den Bakker; Spaan, Evers, Van Leeuwen; Braham (Van Hemert), Matena, De Vries.
MVV: Baetsen; Delahaye, Janssen, Dijkstra, Van Staveren; Quaden, Rozen, Van Bommel; Adam, Turner, Van Marwijk (Maes).