DS'79 'SCHIET' LICHTINSTALLATIE VAN MERWEBOYS AAN

Wim Kruys verrichtte gisteravond als één van zijn laatste daden als voorzitter van de Sportraad de aftrap bij de lichtwedstrijd tussen Merweboys en DS'79.
De Dordtse afdelingsclub Merweboys heeft gisteravond haar nieuwe lichtinstallatie in gebruik genomen. Daarmee voegde de voetbalvereniging een nieuw element toe aan haar accommodatie op het sportpark Stadspolder bij de Noordendijk, waar Merweboys enkele jaren geleden na de verhuizing van het terrein aan de Staar een nieuw leven begon.
De lichtinstallatie, die geheel uit eigen middelen is bekostigd, werd door de directeur van de Dienst LOSRO Oude Avenhuis met twee simpele omdraaibewegingen in de meterkast ontstoken.
Het stralende licht werd daarna met een voetbalwedstrijd tussen de eerste selectie van Merweboys en DS'79 ingewijd. De afdelingsclub toonde zich daarbij voor het eerst in het nieuwe tenue dat naar aanleiding van het sponsorcontract met Schako is aangeschaft. Enkel honderden toeschouwers waren getuigen van een doelpuntrijk festijn. Na de aftrap die door de maandag afscheid nemende voorzitter van de Dordtse Sportraad Kruys werd verricht, wist Merweboys vier minuten lang tegen de betalende voetballers stand te houden.Daarna vielen de doelpunten als rijpe appels van de boom, hetgeen echter de pret voor Merweboys niet kon drukken. De doelpuntenmachine van DS, dat met vrijwel zijn gehele eerste selectie aantrad, stopte na een ruststand van 7-0 bij twaalf.
Braham (3x), Van Hemert (1x), Weijers (1x), Van Leeuwen (2x), Gorter (1x), De Vries (1x), Evers (2x) en Lems (1x)maakten het DS dozijn vol (12-0).