Cor Lems
DS'79 STAL DE SHOW IN MECHELEN
Onder aanvoering van Gerrie Mühren heeft DS'79 in het Belgische Mechelen een uitstekende indruk gemaakt. De voortreffelijke acterende Mühren stuwde DS'79 met name in de tweede helft naar een niveau dat nog niet eerder in dit seizoen (voorbereiding) werd gehaald.

Puur
DS kwam niet winnend uit de strijd, omdat het een in de eerste helft opgelopen achterstand van 2-1 niet kon wegwerken. In de doelpuntloze tweede helft struikelde DS, dat zich puur aanvallend manifesteerde op de doelman van KV Mechelen. In het elftal van DS'79 speelde Bert Gosems mee als gastspeler. Door het grote aantal blessures, Van Leeuwen, Braham, Van Pelt en ook nog Oostdam, was et voor Dorjee mogelijk hem op te stellen. Gerard Bouwer: „Gosems is geen slechte speler, maar hij heeft niet kunnen imponeren". Cor Lems speelde de wedstrijd niet uit. De jonge middenvelder die door oefenmeester Hans Dorjee wordt opgevoed, kreeg het weer wat op zijn heupen, nadat hij door tegenstanders opnieuw hard was aangepakt. Dorjee vond het toen maar beter om Lems, waarvoor Ipswich grote belangstelling heeft, naar de kant te halen. Na een snelle opening moest DS na ruim een kwartier de tol betalen voor iets te gedurfd aanvalsspel. Ab van Oorschot werd uitgespeeld, waarna de voorzet, onhoudbaar voor Bloem, koppend door Vesselaers in en treffer werd omgebogen: 1-0. DS'79 beet fel terug. Zeven minuten later was de Dordtse formatie dicht bij de gelijkmaker. Van ruim dertig meter afstand joeg Gerrie Mühren bij een vrije trap de bal keihard tegen de deklat. Zeven minuten later, dit keer van veertig meter afstand, was Mühren opnieuw dicht bij een doelpunt, maar nadat de bal van de borst van de doelman van KV Mechelen het veld was ingesprongen, kon de bal worden weggewerkt. Zelfs een uitstekende actie van Niels Overweg, verrassend dwars door het centrum, bracht niet het beoogde doel, omdat Overweg de bal over de lat tilde.

Loeihard
In de 36-ste minuut was het dan toch raak. Een uitstekende aanval spleet de verdediging van KV Mechelen uit elkaar, waarop Edwin Gorter met een loeihard schot laag langs de grond de zo verdiende gelijkmaker aantekende: 1-1. Slechts wegwerken van Ab van Oorschot, die daarna werd vervangen door Peter Matena, bracht de Belgen vier minuten voor de rust weer op en voorsprong. Rijsinger bracht de stand op 2-1. Een constante stormloop van DS'79 op het doel van KV Mechelen bracht in de tweede helft niet de gelijkmaker. Het uitstekende veldspel van DS'79 oogstte veel bewondering bij het vierduizend koppige legioen, maar scoren was er niet bij. Het was het enige manco bij DS, dat volgende week dinsdag met hernieuwd vertrouwen aan de competitie begint. Het duel tegen SVV is een dag vervroegd.