DS'79 ZWALKT NAAR KOPPOSITIE
DS'79 een topploeg? Neen, zeker niet na het vertoonde spel in de met 2-0 gewonnen thuisbeurt tegen het als laatste geplaatste Heracles. De ploeg van Hans Dorjee zal de komende week toch de weelde van de eerste plaats moeten dragen, zo is het wel. De winst op Heracles en het verlies van koploper Volendam op eigen veld tegen SC Cambuur maakten de Dordtse formatie de trotse koploper van de eerste divisie.
Hans Dorjee moest het eigenlijk na afloop ook wel erkennen. „Ik heb te veel moeten corrigeren", aldus Dorjee, die zijn opzet in de eerste helft niet zag uitgevoerd. De bedoeling was om Jacques den Bakker op links veelvuldig te laten opkomen om dan de twee punten Anne Evers en Hakim Braham in de juiste stelling te brengen. Den Bakker kwam veelvuldig op, maar de voorzetten deugden geenszins. Daarom werd in de rust de zaak maar weer teruggedraaid. „De omschakelingen hebben ze niet aangekund", ging Dorjee verder. „Ik heb daarom maar opdracht gegeven om het middenveld grotendeels over te slaan. Daarom ook Gerrie Mühren weer teruggehaald en Peter Matena in de spits gezet."
De omzettingen naar het oude stramien in de tweede helft kreeg zijn uitwerking. „We waren verrast door de zwervende rol van Gerrie Mühren", erkende Heracles trainer Arie Stehouwer. „We hadden voor rust moeten scoren, want daarna hebben we niets meer te zeggen gehad."

Tang
DS'79 terug naar het oude stramien. Gerrie Mühren in de laatste lijn en Terry Lees naar het middenveld en Peter Matena naar de aanval ten koste van Cees Spaan voor het nodige gevaar. Na drie minuten was het al prijs, toen Rob van Hemert de bal in de voeten van Anne Evers tikte: 1-0.
DS'79 nam Heracles in de tang. Doelman Cock Rijkens redde met zijn voet een inzet van Braham. DS'79 bleef, ondanks een zeldzame tegenpoging van Krüzen, beuken op de Almelose veste. Anne Evers zond de bal naar de uiterste hoek. Rob Poell redde op de lijn, waarna Braham op de lat mikte. Na een half uur werd Matena neergelegd en kreeg DS'79 van arbiter De Munnik een vrije trap. De zwak spelende Edwin Gorter belastte zich met deze taak: 2-0 en DS'79 kon niet meer kapot.