OVATIE VOOR WAGENINGEN EN DS'79
Krijgen de thuisblijvers bij eerste-divisiewedstrijden het gelijk geregeld aan hun zijde, het duel tussen FC Wageningen en DS'79 (4-4) maakte nog eens duidelijk dat ook in deze divisie af en toe duels worden gespeeld die meer dan voldoende spektakel bieden om huis en haard voor een paar uurtjes vaarwel te zeggen.
Na afloop van de wedstrijd trakteerden de ruim tweeduizend toeschouwers de spelers in ieder geval op een terechte ovatie.
Aanvankelijk zag het er overigens niet naar uit dat het zo'n boeiende voorstelling zou worden. Beide teams startten behouden in een tempo waarin zweetdruppels bij voorbaat kansloos waren. In de 17e minuut sloeg echter plotseling de vlam in de pan, toen DS-aanvoerder Anne Evers via het scoren van het openingsdoelpunt het sein gaf tot een zinderend, precies dertien minuten durende voetbalfestijn, waarin maar liefst vijf doelpunten vielen.
Nog geen minuut na de treffer van Evers maakte Gardien gebruik van de feeststemming bij het centrale duo van DS'79 - Mühren en Overweg, zij reageerden nauwelijks op een voorzet van Cees van de Berg, waarna Gardien in de draai scoorde: 1-1. Luttele minuten later herstelde Braham de marge weer, door Wageningen-doelman Harrie Suvee via een bekeken wippertje te passeren: 1-2. De koek was daarmee nog lang niet op, want acht minuten later was het in dezelfde minuut twee keer prijs. Eerst benutte, nadat de Dordtse spits Van Hemert binnen het zestienmetergebied was gevloerd, Anne Evers een strafschop volgens het boekje, waarna Wageningen-speler Gardien direct hierop een vrije trap van Van Vijveyken in alle rust kon inkoppen: 2-3.

Compleet
Na de pauze maakte FC Wageningen de inhaalmanoeuvre compleet. In dat tweede bedrijf waren er tien minuten gespeeld, toen opnieuw Gardien gebruik makte van de slecht functionerende buitenspelval van DS'79. Koeltjes omspeelde hij doelman Bloem en de gelijkmaker was een feit. En precies tien minuten later leken de Dordtse gasten definitief door de knieën te gaan, toen de Wageningse spits Norrie een vrije trap van Budding keurig met het hoofd afwerkte: 4-3.
Via dit doelpunt kwam er een einde aan een periode van zeker voor eerstedivisie-begrippen zeer goed voetbal. De tot dan toe vaak knap opgezette combinaties maakten allengs plaats voor een meer rommelig spelbeeld, waarin paniek en toeval een steeds grotere rol speelden. Ook de gelijkmaker van DS, twintig minuten voor tijd, was een gevolg van een opeenhoping van misverstanden. Een voorzet van Den Bakker veroorzaakte een scrimmage voor de Wageningse veste, waarbij DS-spits Van Hemert als enige nog het overzicht behield: 4-4.
Tussen de bedrijven door zwaaide arbiter Bannet driftig met gele prenten, waarop Lems, Overweg, Matena van DS'79 en Budding van FC Wageningen werden getrakteerd.