Goal! Hakim Braham scoort voor DS'79 na 40 seconden fraai met het hoofd.
TITEL LAAT OP ZICH WACHTEN
Het behalen van de titel in de eerste divisie wordt voor DS'79 trainer Hans Dorjee een reprise van het vorig seizoen. Aan de Dordtse Krommedijk slaagde de Dorjee-equipe er niet in een beslissende overwinning op Volendam te behalen.
De Dordtenaren deelden (2-2) de punten en hielden hiermee de Volendamse ploeg nog volop in het gevecht voor de tweede rechtstreekse promotieplaats naar de eredivisie. De puntendeling van DS'79 tegen Volendam geeft ook wel de verhoudingen in het veld weer.

Werklust
Volendam is en blijft nu eenmaal de technische ploeg, terwijl de Dordtenaren het moeten hebben van hun werklust. De amateur-spelers Cees Spaan is de meest ongelukkige speler van het duel geweest. Immers, hij was de oorzaak dat DS'79 het kampioensfeest een week moest uitstellen. Tien minuten voor het einde ging hij samen met doelman Jaap Bloem in de fout.
DS'79 had de score al na 38 seconden door Hakim Braham, na aangeven van Cees Spaan, geopend, maar een kwartier later zorgde John Holshuysen, na aangeven van Dick Helling voor een terecht 1-1 score. Volendam kreeg volop kansen, maar in de slotfase van de eerste helft bleek doelman Jaap Bloem onverwoestbaar te zijn. DS'79 pakte de zaken na rust eerder zeker aan. Nadat aanvoerder Anne Evers alleen voor doelman Frans Hoek had gefaald, bracht hij zijn ploeg na dertien minuten op een 2-1 voorsprong. Na het wegvallen van Gerrie Mühren werd het tactisch concept aangepast en werd DS'79 met het vier-drie-drie systeem gevaarlijker. Het mocht niet baten, na het misverstand van Spaan en doelman Bloem.