Doelman Dido Havenaar van FC Den Haag verslikt zich in de hoekschop van Edwin Gorter. Vlak voor tijd wint DS'79 derhalve met 1-0.
DS’79 KOPLOPER NA WINST OP DEN HAAG
DS’79 nestelde zich dit weekeinde door de wat gelukkige overwinning met 1-0 op FC Den Haag aan de kop van de eerste divisie. Dankzij vooral een enorme fout van de Haagse doelman Dido Haverman vertrokken de Dordtenaren met de volle buit uit het Zuiderpark. Hoewel DS’79-trainer Hans Dorjee uiteraard tevreden was met het behaalde resultaat twijfelde hij na afloop toch aan de instelling van zijn geroutineerde ploeg: “Het doet allemaal een beetje hautain aan. Dat kun je je in de eerste divisie niet veroorloven. Sommige spelen om het spelletje en niet om de punten.”

Geen risico’s
De thuisploeg bleek evenwel onder de indruk van de technisch begaafde gasten. In de voorste linie van FC Den Haag (met als spits de 17-jarige Ron de Roode) werd nauwelijks gestoord en zo konden Gerrie Mühren, Niels Overweg en de licht geblesseerde Terry Lees elkaar vrijblijvend de bal toespelen. Omdat beide ploegen zich op voorhand tevreden hadden gesteld met een gelijkspel, werd er geen enkel risico genomen. Vijf minuten voor tijd vestigde de Haagse doelman Dido Havenaar alle aandacht op zich. Eerst voorkwam hij een zekere treffer door een kopbal van Anne Evers uit de uiterste hoek te halen, maar in diezelfde minuut beslechtte Havenaar het lot van zijn ploeg door een afschuwelijke blunder na een strak voorgezette hoekschop van Edwin Gorter. Door deze nederlaag zakt FC Den Haag terug in de middenmoot. De teleurgestelde trainer Cor van der Hart was niet bereid commentaar te geven.