DS'79 AAN DE KETTING
DS'79 - FC Den Haag is alleen qua publiek belangstelling een topper geweest: 7000 toeschouwers omzoomden het terrein aan de Dordtse Krommedijk. Het resultaat (0-0) was zeker voor FC Den Haag bevredigend. Trainer Cor van der Hart erkende dan ook ruiterlijk „erg tevreden met het resultaat te zijn." De Dordtse „9.000 gulden aanval", bestaande uit Braham-Matena van Hemert kwam er bijna niet aan te pas. Het gevaar moest uit de tweede lijn komen, van aanvoerder Anne Evers dus. Hij maakte af en toe de indruk het allemaal alleen te kunnen. Echter niet tegen FC Den Haag

Geen ruimte
Aanvallend moest het bij FC Den Haag hoofdzakelijk van Bouwens komen. Zijn ruzie met trainer Van der Hart motiveert hem weer tot de volle 100 procent. Bouwens had het niet gemakkelijk, want een in de mandekking spelende Overweg gaf de Haagse spits geen enkele meter ruimte. FC Den Haag maakte het spel in de eerste helft. De kansen bleven zeer beperkt, al had de zwak optredende Dordtse doelman Bloem enkele keren geluk. Den Haag-keeper Van Antwerpen kon vooral na rust naar een uitstekende vorm groeien. Hans Dorjee („Qua kansen hadden wij moeten winnen") had zijn ploeg opdracht gegeven het middenveld maar over te slaan. Vanuit de laatste lijn met een dirigerende Gerrie Mühren moest de voorste linie aan het werk worden gezet.

Individueel
Langzaam maar zeker moest DS'79 tempo terugnemen en kon FC Den Haag met sterk individuele acties de Dordtse defensie op de sterkte testen. Mühren c.s. gaf geen krimp en doelman Bloem handelde enkele keren attent. De Dordtse koploper was twee minuten voor tijd dichtbij het winnende doelpunt. Rob van Hemert zag in zijn inzet door een Haags been tot hoekschop verwerkt, en ploeggenoot Braham kopte nog geen minuut later net over.