DS'79 MET KATER UIT EINDHOVEN
DS'79 heeft in een spannend treffen met Eindhoven de punten gedeeld. Nadat de Dordtse ploeg een voorsprong van 0-3 had genomen liet het de Eindhovenaren onnodig tot 3-3 terugkomen.
DS was anderhalve wedstrijd lang een klasse beter dan Eindhoven, maar benutte de vele kansen slechts drie mogelijkheden door twee treffers van Anne Evers en eenmaal Van Hemert. Het hadden er echter wel wat meer mogen zijn. Met name Hakim Braham was het spoor bijster. Hij schiep zich legio kansen, maar rondde er niet één naar behoren af.
Hard speelde DS trouwens ook. Doelman Bloem kreeg al in de tweede minuut een gele kaart na een forse overtreding op de Eindhovense aanvaller Van Rijsingen. Diens collega Maas zag trouwens ook geel na een charge op de driftig bikkelende Cor Lems, die het met diverse Eindhovenaren aan de stok had.
Toen DS tien minuten na rust door een fraai schot van Anne Evers op 0-3 was gekomen leek de koers gelopen. Doelman Bloem stak de tegenstrever echter een handje toe door de bal in eigen doel te werken na een schot op de paal van Moniz.
Het heilige vuur werd nu in de thuisploeg wakker en Van Rijsingen, die veel vrijheid genoot omdat trainer Dorjee Niels Overweg vervangen had door Van Oorschot, sloeg tweemaal toe. De laatste maal in de slotminuut zodat DS met een forse kater van het veld stapte.