Terry Lees... derde gele kaart...
MÜHREN UITBLINKER TEGEN DE GRAAFSCHAP
Na het horen van de uitslag van FC Den Haag tegen SC Cambuur (-1) spoedde DS'79 trainer Hans Dorjee zich als een haas naar de kleedkamer. De spelersgroep hoorde deze uitslag met vreugde aan. De concurrentie had een punt verspeeld of eigenlijk andersom gezegd, DS'79 was door de 2-0 zege op De Graafschap een punt op Cambuur ingelopen.
„Alleen het resultaat telde vandaag", verontschuldigde Hans Dorjee zich. De weken van verplichte rust wegens afgelastingen had, ondanks de nuttige oefenwedstrijden, toch wel zijn tol geëist. DS'79 speelde erg mager. De enige DS'er die met kop en schouder boven het geheel uitstak was Gerrie Mühren. Zijn passes waren een streling voor het oog. Hij hield de kleine 3000 toeschouwers op de banken gekluisterd. Voor de rest stelde de wedstrijd niet veel voor DS'79 kende vlak voor het afsluiten van de eerste helft enig geluk. Graafschapverdediger Schreur stak de helpende hand toe. Een ingooi van Lems kwam via Lees bij hem terug, waarna Lems de bal hoog voorzette, maar zag tot zijn schrik de bal in de touwen achter zijn doelman belanden: 1-0.

Derde gele kaart
De tweede helft was erg matig. DS'er Terry Lees liep tegen zijn derde gele kaart aan en mag de komende weken de strijd vanaf de tribune gaan bekijken. Een goal van Trentelman werd afgekeurd en scheidsrechter Hartland maakte een moeilijke periode van zo'n tien minuten door, waarin hij een gele kaart gaf aan Guus Hiddink van De Graafschap en Peter Matena van DS'79
Graafschap trainer Henk Ruigrok maakte zich even druk door te roepen, dat 'de scheidsrechter gewisseld moest worden', maar het wisselen van zijn eigen ploeg had meer zoden aan de dijk gezet. Beide ploegen hadden het maximum van twee wissels ingezet. Het pakte voor DS'79 het beste uit. Invaller Edwin Gorter kreeg het vlak voor tijd op zijn heupen. Na zijn fraaie actie tastte iedereen defensief mis, waardoor Matena eenvoudig de eindstand op 2-0 kon bepalen.