Doelman Wim Berends, op vertrouwde grond, blijft meester van een dreigende situatie. Epi Drost (links) houdt Cees Spaan in bedwang.
SPORTHAL EEN DROOM
De vriendschappelijke wedstrijd tussen een All Stars Team '83 en DS'79 is voor Jaap Bloem, de doelverdediger van DS'79 wel heel ongelukkig afgelopen. In een ogenschijnlijk ongevaarlijke spelsituatie kwam Bloem terwijl hij uitliep en nar de bal dook, in aanraking met de schoen van Jan Kroos. De actie bezorgde Jaap Bloem een gebroken ellepijp (armbreuk). Hij is gisteravond nog geopereerd en zal, aldus de medische staf, zeker voor de nieuwe competitie weer genezen zijn.

Niet genoeg
De armbreuk van Jaap Bloem was een trieste zaak. Even triest was de opkomst voor een avond waarin de Dordtse bevolking de gelegenheid kreeg om de sporthal voor mindervaliden tot een realiteit te maken. Slechts twaalfhonderd toeschouwers zorgden voor een recette van ongeveer tienduizend gulden, bij lange na niet genoeg om tot realisering van de bouw over te gaan. „Wat moet je in Dordrecht in hemelsnaam doen, om de mensen wakker te schudden," luidden een algemeen gehoorde kreet. Degenen die zich wel de moeite hadden getroost om de gang naar de Krommedijk te maken, kregen waar voor hun geld. Meer dan voldoende waar zelfs.
De zangeres Donna Lynton bleek van uitzonderlijke klasse, terwijl het showkorps van Jubal de twaalfhonderd ademloos luisterende toeschouwers een grandioze show voorschotelde. Het was niet alles, want ook het duel tussen de All Stars en DS'79 was het aankijken meer dan waard. Het deed de beslissing van Feyenoord, die de drie bereidwillige gevonden spelers, Bennie Wijnstekers, Michel Valke en Ruud Gullit, gisteren een verbod oplegde om te spelen, snel vergeten.

Talent
Martin Vreyssen, met Epi Drost meegekomen uit Enschede, Robert ter Beek van Sparta en Erwin Olderikerink, eveneens van Sparta, bleken waardige remplaçanten van het Feyenoord-drietal, van wie Bennie Wijnstekers toch de moeite had genomen om naar de Krommedijk te komen. Het aangevulde regio-elftal toonde eens te meer aan dat er in de Drecht Steden voldoende talent aanwezig is om een waardige opponent voor DS'79 samen te stellen. De beide Kroosjes van Zwijndrecht, vooral Theo Kulsdom, Marcel Vlot en Pleun de Pauw - de anderen niet te na gesproken - boeiden de kijkers. DS'79 verloor het treffen met 3-4 door een uitstekende eerste helft van het All Starts team. Jan Kroos, die zo ongelukkig met Bloem in aanraking zou komen brak de score open: 0-1
. Een beauty van Theo Kulsdom bracht DS al in geslagen positie, al wist Hakim Braham de achterstand tot 1-2 terug te brengen. De All Starts, wat vinniger en gretiger dan DS had zoveel inhoud, dat het de tegentreffer moeiteloos kon incasseren. Na een feilloze hoekschop van Hans Dorjee bezorgde Olderikerink DS kippenvel: 1-3. Opnieuw kwam DS na een uitstekende voorzet van Cor Lems en een raak koppende Duko Bolte weer wat terug, maar voor het van de 'blijdschap' was bekomen tilde Van Kulsdom, in samenwerking met Cees Spaan, de Stars naar 2-4. Een combinatie Lems-Gorter was uiteindelijk nog goed voor 3-4, maar de tijd was voor DS daarna te kort om nog langszij te komen.