WEDSTRIJD


FC DORDRECHT BLIJFT OOK TEGEN RBC ROOSENDAAL WEER OP 1-1 STEKEN 05/12/2008

FC Dordrecht heeft het heerlijk avondje niet kunnen verfraaien met een zalige driepunter. In de openingswedstrijd van de strijd om de vierde periode tegen RBC Roosendaal bleef de formatie van trainer Gert Kruys gisteren voor de derde week in successie op 1-1 steken.

En voor de derde achtereenvolgende maal was Johan Versluis de bejubelde doelpuntenmaker aan Dordtse zijde. De lange centrumverdediger kroonde zich met een rake kopbal tot gedeeld clubtopschutter van de nummer negentien van de Jupiler League (samen met Eddy Putter) met drie treffers. ,,Leuk dat ik die status nu heb en dat het publiek meteen roept dat ik in de spits moet gaan spelen, maar laat ik me lekker bij mijn eigen taak houden,’’ liet Versluis zich na afloop ontvallen. ,,Het is mooi dat ik weer scoor, maar ik had liever drie punten gehad.’’

De Dordtenaren bleven echter weer verstoken van winst op pakjesavond in een troosteloze ambiance, waarin de parallel met eerdere wedstrijden zich opdrong. ,,Weer slechts een punt na een duel waarin er kansen op meer waren. Dat gaat vreten,’’ was het commentaar van trainer Gert Kruys.

Kruys had zijn opstelling ten opzichte van een week eerder tegen Telstar op één plek aangepast door Moussa Kalisse een basisplaats te offreren na zijn goede spel bij Jong FC Dordrecht. De keuze voor Kalisse als linkerspits ging ten koste van Nick Coster. ,,Ik wilde met drie spitsen spelen, om ook druk op de rechtsback van RBC (Pascal Heije, AB) te houden,’’ verklaarde Kruys.

Door het inbrengen van Kalisse was het Dordtse systeem ook op de helling gegaan. Rihairo Meulens speelde nadrukkelijk vanaf rechts, John van Loenhout kort achter het aanvalstrio Kalisse, Putter en Meulens en Juanito Sequeira meer controlerend centraal op het middenveld. In offensief opzicht betekende de accentverschuiving voor rust geen verbetering. Meulens en Kalisse hadden te sporadisch dreiging, Putter had een avond waarop niets lukte en het spel ging totaal aan John van Loenhout voorbij. Bovendien bracht Didi Longuet geen enkele diepgang op de rechterflank. Het Dordtse gevaar tegen de defensief ingestelde brigade van Rini Coolen bleef in de eerste 45 minuten beperkt tot een inzet van Putter, gekeerd door doelman Erwin Friebel.

Met de komst van Nick Coster na de pauze veranderde Gert Kruys de Dordtse veldbezetting. De oorspronkelijke linkervleugelverdediger Bart van Muyen ging als rechtsback opereren, Didi Longuet werd getransformeerd tot rechtermiddenvelder. FC Dordrecht was nu plots wel dreigend. Meulens faalde met een gapende doelmond voor zich. Moussa Kalisse mocht op doel afstevenen, maar schoot via Erwin Friebel voorlangs. Bovendien werd de thuisploeg een strafschop onthouden na een handsbal van Heije.

De treffer viel echter aan de overzijde. Doelman Govert Boyen greep na het verlaten van zijn doel niet daadkrachtig genoeg in en Sjoerd Ars joeg de bal voor de elfde maal dit seizoen onberispelijk tegen de touwen: 0-1.

Het Dordtse antwoord liet niet lang op zich wachten. Johan Versluis was vijf minuten na de openingstreffer weer de gevierde man bij FC Dordrecht. De lange verdediger knikte een corner van John van Loenhout bij de eerste paal binnen. In de slotfase joeg FC Dordrecht nog nadrukkelijker op de zege met het inbrengen van Tommy de Jong en John Verhoek. Er kwamen nog kansen. John van Loenhout vuurde net naast, evenals Moussa Kalisse. Voor RBC Roosendaal kopte Sjoerd Ars in vrije positie naast, waardoor de deling intact bleef en FC Dordrecht zich wéér met een remise tevreden moest stellen.

Bron: AD/De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

 

Wedstrijdgegevens
Speelronde 19 (wedstrijd 1 periode 4)
Datum Vrijdag 5 december 2008
Stadion GN Bouw Stadion
Uitslag 1 - 1 (0 - 0)
Scheidsrechter Maarten Ketting
Toeschouwers 1.595
Scoreverloop 0-1 Ars (65), 1-1 Versluis (69)
Opstelling FC Dordrecht Boyen; Longuet, Kras, Versluis, Van Muyen (69. De Jong); Ramos, Sequeira (46. Coster), Van Loenhout; Meulens (83. Verhoek), Putter, Kalisse.
Opstelling RBC Friebel; Kerstens, Delanoy, Van Driel, Ars; Peters (80. Ikedia), Schot (90. Paap), De Leeuw (61. Stojanovic), Heye; Ramos, Hayen
Gele kaarten Hayen (21, RBC Roosendaal)
Overig Bij FC Dordrecht ontbraken Van der Sloot (long), Pinas (knie), Sardar (hoofd) en Breinburg (kuit)