WEDSTRIJD

GOED OPTREDEN BELOOND


FC Dordrecht heeft gisteravond de ongeslagen status in de derde periode behouden. Aan de eigen Krommedijk versloeg het Emmen, de nummer vier van de ranglijst, met 1-0.

Gedwongen door de knieblessure van Cecilio Lopes had trainer Jurrie Koolhof een tactisch plan uitgedokterd, waarmee hij de angel uit het Emmense spel haalde. Het elftal van collega Jan van Dijk zakt graag in, om er snel uit te komen via de buitenspelers Mourad Mghizrat en ex-Dordtenaar Rachid el Khalifi.

Koolhof ruilde spits Lopes in voor verdediger Reinhard Breinburg, waardoor FC Dordrecht met vier man achterin speelde, gesteund door twee verdedigende middenvelders daarvoor. Aanspeelpunt Eddy Putter kreeg voorin gezelschap van de vleugelspelers Manu Dagher en Moussa Kalisse.

Met deze, behoudende veldbezetting dwong Koolhof Emmen, dat de zieke Niki Leferink miste, het spel te maken. Daar slaagde de nummer vier van de ranglijst voor geen meter in. Emmen had wel het meeste balbezit, maar werd nooit dreigend. FC Dordrecht wel, meer dan dat zelfs. Alleen voor rust al kregen Kalisse, Dagher en Nick van der Velden elk een honderd procent kans.

Kalisse schoot bij de tweede paal een voorzet van Van der Velden vanaf vijf meter over. Dagher mikte de bal wel tussen de palen, maar stuitte tot twee keer op Robert van Westerop, die even zo vaak niet klemvast was. Eddy Putter leek daardoor alsnog te kunnen scoren, maar de spits ging onderuit over een arm van Van Westerop. Een buiteling die voor de warrig leidende scheidsrechter Reinold Wiedemijer niet voldoende was voor een penalty.

Na precies een half uur spelen liet Nick van der Velden een uitgelezen mogelijkheid liggen om het slimme Dordtse spel met een voorsprong te belonen. De aanvallende middenvelder werd vanuit de hoek bediend door Eddy Putter, maar vanaf de rand van het strafschopgebied mikte hij de bal met links over. Direct na rust kreeg Van der Velden de kans zich te revancheren. Opnieuw was het Putter die de hoek in was gedoken en als aangever fungeerde. Dit keer kon Van der Velden de bal vanaf een meter of vier binnentikken, maar weer mikte hij te hoog.

Uiteindelijk moest er een verdediger aan te pas komen om de ban te breken. Met nog ruim tien minuten op de klok slingerde John Nieuwenburg een vrije trap voor. Gerard de Nooijer kopte in, maar vond de vuisten van Van Westerop, waarna Kras de rebound verzilverde en zijn ploeg de drie punten bezorgde. .

Bron: De Dordtenaar/AD
Tekst: John Kraijenbrink


Wedstrijdgegevens:
Datum: 11/11/2005
Stadion: GN Bouw Stadion
Uitslag: 1 - 0
Scheidsrechter: Wiedemeijer
Toeschouwers: 1.500
Scoreverloop: 1 - 0 Kras (78)
Opstelling FC Dordrecht: Van der Werff; Van Muyen, Kras, Breinburg, Bevaart (82. Monteiro); Nieuwenburg, Van der Velden (75. Lopes), De Nooijer; Kalisse (80. Den Dunnen), Putter, Dagher
Opstelling FC Emmen: Van Westerop; Prinsen, Schoenmakers (57. Wessels), Karreman; Janga, Tevreden; El Khalifi, Wolters, Mghizrat (62. Veldmate); Van Dijk, Valeev
Gele kaarten: Janga, Schoenmakers (beide FC Emmen) en Van Muyen (FC Dordrecht)