WEDSTRJD

SLECHT VOETBAL LEVERT PUNT OP


FC Dordrecht heeft gisteravond een punt meegenomen uit het hoge Noorden. Na een heel slechte wedstrijd deelde het de punten met Cambuur Leeuwarden, dat ook niets liet zien. Het duel kreeg de uitslag die het verdiende: een dood saaie 0-0

FC Dordrecht greep in de eerste minuten het initiatief en leek de goede lijn van de wedstrijd tegen Fortuna Sittard (6-1 winst) door te willen trekken. Leek, want na een minuut of tien moest het toezien hoe financieel en bestuurlijk geplaagde Cambuur Leeuwarden langzaam maar zeker het heft in handen nam. Dat gebeurde met veel opportunisme, maar met bar weinig goed voetbal.

Omdat de Dordtse FC, waar bijna geen pass aankwam, ook niet verder kwam dan één fatsoenlijke aanval, ontspon zich een hots-knots wedstrijd op het harde kunstgrasveld. De Friezen waarin daarin twee keer dichtbij de openingstreffer.

Na een half uur spelen rommelde Mitchell Pique, na een goede snelle rush, de bal tot bij Paul Mulders. De spits stond met zijn rug naar de goal, was via een hakje kansrijk geweest, maar besloot om zijn as te draaien. Daardoor gaf hij Johan van der Werff de tijd om in te grijpen. Een minuut later werd Van der Werff door de paal gered, toen hij zich verkeek op een schot Pique, de enige man met dreiging op het veld.

Waar FC Dordrecht vorige week tegen Fortuna Sittard na rust de rug rechtte, daar was het gisteren niet in staat om de tweede helft iets extra’s te brengen. Cambuur probeerde dat nog enigszins en was via Bovar Karim, die Bart van Muyen geregeld in de luren legde, een aantal keer dreigend.

De voormalig Feyenoorder bediende Pique en Mulders een keer goed, maar beide Friezen stuitten op Johan van der Werff. Trainer Jurrie Koolhof besloot, gezien het spel van zijn ploeg, een kwartier voor tijd genoegen te nemen met een punt en haalde spits Eddy Putter naar de kant. Voor hem kwam Reinhard Breinburg in het veld. Met dat extra slot op de deur gaf FC Dordrecht in de slotfase niets meer weg en nam het, op basis van het vertoonde spel, het maximale mee uit Leeuwarden.

Bron: De Dordtenaar/AD
Tekst: John Kraijenbrink


Wedstrijdgegevens:
Datum: 04/11/2005
Stadion: cambuur Stadion
Uitslag: 0 - 0 (0 - 0)
Scheidsrechter:  
Toeschouwers: 3.000
Scoreverloop: -
Opstelling Cambuur: Van der Vlag, Nijssen, De Wagt, Brack, Piqué, Hofman, Roosenburg (82. Van Rijswijk), Herder (77. Hooijboer), Houwing, Mulders en Karim.
Opstelling FC Dordrecht: Van der Werff; Van Muyen, Kras, Bevaart; Nieuwenburg, De Nooijer; Kalisse, Van der Velden (86. Monteiro), Dagher; Lopes, Putter (75. Breinburg).
Gele kaarten: Breinburg (FC Dordrecht)