NIEUWS

JURRICK JULIANA
12/12/2008

Jurrick Juliana werd op 24 juli 1984 in Willemstad op Curaçao geboren.

Juliana is afkomstig uit de jeugdopleiding van AGOVV en debuteerde op jonge leeftijd al in de hoofdmacht toen de club nog een amateurclub was. In zijn eerste twee jaar was hij een kleine sensatie. Hij scoorde in de beker tegen Feyenoord in de Rotterdamse Kuip en kreeg een driejarig contract. De linksbenige aanvaller maakte vooral indruk door zijn onvoorspelbaarheid en snelheid. Hij kon uit het niets kansen creëren, en niet onverdienstelijk: in twee seizoenen stond hij garant voor vierentwintig competitietreffers.

Het derde jaar bij AGOVV had zijn jaar moeten worden. Het mocht niet zo zijn, hij kreeg last van een te snel werkende schildklier waar zijn prestaties danig onder leden. Het dieptepunt werd bereikt in november 2005 in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. Hij werd ingebracht door trainer Stanley Menzo, raakte de bal twee keer verkeerd en werd direct weer naar de kant gehaald. Een paar weken daarna mocht eindelijk weer eens in de basis beginnen en maakte meteen een enorme blunder door een te korte terugspeelbal waarna Martin Drent van BV Veendam er als de kippen bij was om overigens de enige treffer van het duel aan te tekenen. De eerstvolgende thuiswedstrijd kon Juliana op een striemend fluitconcert rekenen.

In het jaar daarna speelde hij nog 28 duels, maar was het hele seizoen geen vaste waarde. Zijn contract werd derhalve niet verlengd en dus probeerde hij zich in de kijker te spelen door deel te nemen aan een aantal wedstrijdjes met andere werkloze voetballers in het zogenoemde VVCS-team. Drie keer scoren in evenzoveel wedstrijden bracht hem waar hij op had gehoopt. Cambuur lijfde hem voor twee jaar in.